Akdeniz Güvenlik 410 milyon lirayı aştı

Akdeniz Güvenlik, son bir ayda İSKİ ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte toplam 410 milyon liralık ihale kazandı.

Akdeniz Güvenlik 410 milyon lirayı aştı
Akdeniz Güvenlik 410 milyon lirayı aştı
GİRİŞ 20.10.2014 09:33 GÜNCELLEME 20.10.2014 09:33

Kamu sektöründeki en büyük hizmet ihalesi olan Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin güvenliği 147.8 milyon lira bedelle alan Akdeniz Güvenlik, son bir ayda İSKİ ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte iki-üç yıl süreyle toplam 410 milyon liralık hizmet ihalesi kazandı.

Üç ihale ile Akdeniz Güvenlik'e iki yıl için ortalama 178 milyon liralık geliri stabil hale getirmiş oldu. Yaklaşık 4 bin 569 personelin istihdam edileceği hizmet ihaleleri 2017 yılına kadar uzanıyor.

Akdeniz Güvenlik DHMİ'nin Ankara'daki Genel Müdürlüğü ile İstanbul Atatürk Havalimanı da dahil olmak üzere 42 ildeki havalimanları, radar ve VOR istasyonlarının güvenliğini 2 bin 269 personelle sağlayacak. Daha önce bir yıl süreyle DHMİ havalimanları ve yer istasyonlarının güvenliğini gerçekleştiren Akdeniz Güvenlik bu defa iki yıl süreyle aynı ihaleyi kazanarak gelirlerini daha uzun bir döneme yaymış oldu.

Akdeniz Güvenlik İstanbul Belediyesi'nin il genelindeki yeşil alanlar, koru ve kent ormanları için açtığı güvenlik ihalesini de yine üç yıl süreyle 158.9 milyon lira bedelle ve İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün birimleri ve havza alanlarının özel koruma ve güvenlik hizmeti ihalesini iki yıl süreyle ve 103.7 milyon lira bedelle kazanmıştı.

Akdeniz Güvenlik, fiziki güvenlikte ayrı ayrı uzmanlıklar gerektiren üniversite kampüsleri, adliyeler, elektrik dağıtım şebekeleri, havalimanları gibi farklı alanlarda uzun vadelere yayılan yeni sözleşmelerle büyüyor.

Akdeniz Güvenlik, fiziki güvenlik dışında elektronik güvenlikte de yeni yatırımlarla yurt dışına güvenlik hizmeti ihraç ediyor. Akdeniz Girişim Holding bünyesindeki Akdeniz Güvenlik, Borsa İstanbul'da işlem gören tek güvenlik şirketi.

KAYNAK: EKOTRENT