Kobani eylemleri otobüs firmalarını da vurdu

Doğu ve Güneydoğu'da çıkan olaylar nedeniyle bu bölgeye yapılan seyahatlerin azalması otobüs firmalarını olumsuz etkiledi.

Kobani eylemleri otobüs firmalarını da vurdu
Kobani eylemleri otobüs firmalarını da vurdu
GİRİŞ 17.10.2014 17:43 GÜNCELLEME 17.10.2014 17:43

Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgelerindeki gerginlikler ülkedeki bütün vatandaşları tedirgin etti. Doğu illerine gitmek isteyenlerin biletlerini iptal ettirmesi otobüs firmalarını da olumsuz etkiledi. Olayların yaşanmasının ardından yaşanan yolcu azlığı nedeniyle Doğu illerine çalışan bazı otobüs firmalarının seferlerini iptal etmek zorunda kaldığı belirtiliyor. Seferlerini iptal etmeyen otobüs firmaları ise yüzde 20 doluluk oranı ile seyahatlerini gerçekleştirmek zorunda kalıyor.
 

'YOLCU SAYISINDA YÜZDE 80 DÜŞÜŞ VAR'

Doğu illerinde giden bir otobüs firmalarının yazıhanesinde çalışan Hayati Namal, araçlardaki yolcu sayısında yaklaşık yüzde 80 düşüş olduğunu söyledi. Yaşanan olaylardan dolayı yolcuların Doğu illerine gitmek istemediğini ifade eden Namal, 'Gelen yolcularımız da oralarda sıkıntıların yaşandığını söylüyor. Esnafın mağdur oldukları belirtiliyor. Doğu illerinden gelenler geri gitmiyor. Olayların ilk zamanlarında şoförler oralarda gidip geliyordu. Olayların başladığı zaman iptal olan seferlerimiz oldu. Cizre, Diyarbakır yönüne giden araçlarımızın 3-4 seferi iptal oldu. Giden araçlarımızın camları kırılıyor. Biletlerini iptal ettiren yolcularımız oluyor' diye konuştu.

Diğer bir çalışan Zeki Gündüz ise, yaşanan olaylar nedeniyle otobüs firmaları olarak sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Doğu illerinde yaşanan olayların şiddetlenmesi sonrasında yolcu sayısında yaklaşık yüzde 80 azalma olduğuna dikkat çeken Gündüz, 'Olaylar oraya gidecek yolcuların birçoğunu engelledi. Bu durum da bize yansıdı. Bu konuda sıkıntı yaşıyoruz. Bu memleket bizim. Barış içinde yaşamamız lazım. Araçlarımız boş olarak gittiği için zarar ediyoruz. Böyle giderse ekonomiye de zarar verir. Bazı yolcularımız ya biletlerini erteliyor ya da iptal ettiriyor. Orada görev yapan memurlar da gitmekte tedirgin. Yolcu olmadığı zaman kazanç olmuyor' dedi.

Şırnak'a giden yolcu Samet Şahin de yaşanan olayları kınadıklarını söyledi. Yaşanan olayların insanları ürküttüğünü sözlerine ekleyen Şahin, 'Doğu illerine gidip o olaylara karışılmadığı takdirde bir şey olmayacağını düşünüyorum. Vatandaşlarımız bu konuda duyarlı olmalıdır. Türkiye bir barış sürecinde. Bu olaylar olduğu sürece barış olacağını düşünmüyorum' ifadelerini kullandı.