İran, Türk şoförleri canından bezdirdi

Uluslararası nakliyeciler, kendilerine dayatılan uygulamalardan ötürü İran'a sitem ediyor.

İran, Türk şoförleri canından bezdirdi
İran, Türk şoförleri canından bezdirdi
GİRİŞ 17.10.2014 14:29 GÜNCELLEME 17.10.2014 17:14
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, İran'ın Türkiye'yi dünyada başka hiçbir ülkede olmayan haksızlıklara maruz bıraktığını, bunların en önemlisinin de yakıt fiyat farkı olduğunu belirterek, "Son 10 yılda İran'a ödenen yakıt fiyat farkı 1 milyar 56 milyon dolar düzeyinde" dedi.

UND tarafından "İran'ın haksız rekabet uygulamaları"na ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Şener, Türkiye-İran arasında akaryakıt farkı ve geçiş ücretinden kaynaklanan sorunları ve bunlara ilişkin çözüm önerilerini anlattı.

Şener, iki ülke arasında son bir haftada geçişlerin büyük oranda durduğunu belirterek, "Türkiye, İran'ın 20 yıldır uyguladığı ücret zulmünü değiştirmek için çeşitli çabalarda bulundu. Bu konuda gelinen noktada bir sonuç alınamadı. Türkiye bir mütekabiliyet yaptığı anda da İran zorbaca bir yaklaşımla bu konuda ısrar edeceğini herkese gösterdi" diye konuştu.

İki ülke arasında haksız bir rekabetin olduğuna dikkati çeken Şener, şunları kaydetti:

"İran, bizi dünyada başka hiçbir ülkede olmadığımız haksızlıklara maruz bırakıyor. Bunların da en önemlisi yakıt fiyat farkı. İran, bizden daha az maliyetle yük taşıyarak haksız kazanç elde ediyor ve pazarımızı ciddi oranda kaybetmiş durumdayız. İranlılar kendi ülkelerinden aldığı 0,18 dolarlık yakıtla Türkiye'ye gelip yüklerini rahatlıkla alıyorlar. Bizden ise yakıt fiyat farkı alınıyor. İran'da bizim yük alma imkanlarımız çok sınırlı. Çünkü orada bir kanun var ve İran araçları dururken bir yabancı ülke aracına yükünüzü verirseniz, taşıma ücretinizin yüzde 10'u kadar sizden ceza alırız diyorlar. Böyle olunca Türk araçlarının İran'dan dönüşü zorlaşıyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • normal 9 yıl önce Şikayet Et
    ezeli düşmanımız ülkeye ikinci evimiz muamelesi çekersek, onlar da şeytanlıklarını bize böyle gösterirler.
    Cevapla
  • Ahmet Kaçmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    İsrail'in güvenliği için para lazım.Kaynak Türkiye'den giden tırlardan .Yazıklar olsun.Bu zihniyeti anlayan varsa beri gelsin.
    Cevapla
  • aaaaa 9 yıl önce Şikayet Et
    adamlar dogru olanı yapıyor yapancı deıl ınsanım kazansın mantıgı bu olsa gerek sende aynısını yap kardeşim onlarda bızden alırken yuzde 10 fark versın bunu butun yapancılara uygulayalım
    Cevapla
  • YUSUF CANLI 9 yıl önce Şikayet Et
    Yollarımız iran tırlarından geçilmiyor,neden bizde onlara zorluk çıkarmıyoruz..
    Cevapla
  • Fatih YÜKTAŞIR 9 yıl önce Şikayet Et
    İsraik = İran kaç kere diyecez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle