Fiyatı 15 TL'yi aştı: Adı yeşil altına çıktı

Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, "Rekolte az olduğundan ve pazara kontrollü fındık indiğinden fiyat tarihi rekoru kırdı." dedi.

Fiyatı 15 TL'yi aştı: Adı yeşil altına çıktı
Fiyatı 15 TL'yi aştı: Adı yeşil altına çıktı
GİRİŞ 17.10.2014 10:51 GÜNCELLEME 17.10.2014 10:51

Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, Orta Karadeniz'de etkili olan zirai don öncesinde serbest piyasada fındığın 5 TL'den satıldığını, yeni sezon öncesinde 6 TL'den seyreden fiyatın 15 TL'ye kadar yükseldiğini söyledi. Fındık fiyatının tarihinde ilk kez 15 TL'yi bularak rekor kırdığının altını çizen Uğur Cörüt, yılda ortalama 150-200 bin ton fındık üretimi yapılan Ordu'da Mart ayındaki zirai don nedeniyle bu yılki rekoltenin ise  66 bin ton olarak belirlendiğini kaydetti.

Üreticinin pazara kontrollü fındık indirmesi için yaptıkları kampanyaların hedefine ulaştığını, fiyatın 15 TL'yi bulduğunu vurgulayan Cörüt, Alan Bazlı Gelir Desteği'nden üreticilere bu yıl dekar başına 170 TL ödeme yapılacağını da hatırlattı.

Ordu'da yaklaşık 120 bin üreticiye  270 milyon TL Alan Bazlı Gelir Desteği ödemesi yapılacağını, elinde fındığı olan üreticinin bu ödemeyle daha da kazançlı çıkacağını belirten Cörüt, "Zirai don nedeniyle rekolte az olduğundan ve pazara kontrollü fındık indiğinden fiyat tarihi rekoru kırdı. Yeşil altın olarak adlandırdığımız fındık, bu yıl üreticiyi güldürdü" diye konuştu. 
 
Fındık fiyatının 15 TL'yi bulmasıyla pazara hızlı şekilde üreticinin fındık indirmeye başladığını, bunun da fiyatları indirebileceğine dikkat çeken Ziraat Odası Başkanı Cörüt, "Üreticilerimizin fındığını kontrollü bir şekilde ihtiyacı kadar indirmelerini istiyoruz. Elinde fındığı olan üreticilerimiz fındığını iyi değerlendirsin. Fındık fiyatı 15 TL'yi görünce üreticimiz hızlı şekilde pazara fındık indirmeye başladı" dedi.

KAYNAK: DHA