Sanat teknolojisi için imzalar atıldı

S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi ve Turkcell, Türkiye’de modern müzecilik anlayışını ileri taşımayı hedefleyen işbirliği için bir araya geldi.

Sanat teknolojisi için imzalar atıldı
Sanat teknolojisi için imzalar atıldı
GİRİŞ 15.10.2014 16:13 GÜNCELLEME 15.10.2014 16:13

S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi ve Turkcell, Türkiye’de modern müzecilik anlayışını ileri taşımayı hedefleyen işbirliği için bir araya geldi. İmza töreni, S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv’in katılımıyla gerçekleşti. İşbirliği kapsamının açıklandığı toplantıda aynı zamanda müze için geliştirilen uygulama da sanatseverlere tanıtıldı
 

Modern müzeciliğin Türkiye’deki en değerli temsilcilerinden S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi ve iletişim teknolojilerini insana faydalı çözümlere dönüştüren Turkcell, teknolojiyi sanatla buluşturan bir işbirliğine imza attı. İşbirliğinin ayrıntıları, 15 Ekim Çarşamba günü Sakıp Sabancı Müzesi’nde gerçekleştirilen imza töreniyle duyuruldu. S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv’i bir araya getiren imza töreninde, müze için geliştirilen uygulamanın da tanıtımı yapıldı.

S.Ü.  Sakıp Sabancı Müzesi Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı,

“Sakıp Sabancı Müzesi, 12 yıllık geçmişi boyunca müzecilik, sergileme ve iletişim alanlarında Türkiye kültür-sanat camiası için ilkleri yarattı ve uyguladı. Bu alanlarda uluslararası standartları hayata geçirerek, örnek bir kurum, bir referans noktası haline geldi. İletişim teknolojilerini faydalı çözümlere dönüştüren Türkiye’nin lider teknoloji şirketi Turkcell’le, kapsamlı sergi, konser, konferans ve seminerlere ev sahipliği yapan Sakıp Sabancı Müzesi’nin ortak çalışması sonucu, modern müzecilik anlayışında yeni bir adım daha atılıyor. İşbirliği, müzemizin sanat ve teknoloji alanında başlattığı projelerin gelişimi açısından büyük önem taşıyor. Bu iki güçlü kurumun sinerjisinden gelecekte yeni ve çok başarılı projeler ortaya çıkacağına dair inancımı tekrarlayarak, hayırlı olmasını diliyorum”

Ciliv: “Turkcell, teknolojisiyle sanatın hizmetinde”

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi işbirliğine ilişkin şunları söyledi: “Turkcell olarak hedefimiz her zaman, hayatımızı teknolojiyle kolaylaştırmak oldu. Bunu sanat ve spor alanlarında da başarmak için yıllardır iş birliklerine imza atıyor, yatırımlar yapıyoruz.

Üniversiteye bağlı bir müze olarak, Türkiye’de çağdaş müzeciliğin gelişmesinde, sanatın yaygınlaşmasında, bunları yaparken de teknoloji kullanımında öncülük eden, S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi ile böyle bir ortaklığa imza atmaktan mutluluk duyuyoruz. Amacımız gerek uygulama üzerinden sağladığımız kolaylıklar, gerek müşterilerimize sunduğumuz avantajlarla müzede yer bulan sergilere, koleksiyonlara ve etkinliklere gösterilen rağbetin artmasına katkıda bulunmak. Gururla söyleyebilirim ki, Turkcell, teknolojisiyle sanatın hizmetinde. Verdiğimiz teknolojik destekle sanata verilen değerin yükseldiğini görmek bizi çok mutlu edecek.”

Mobil sanatseverler avantajlı

Turkcell ve S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi tarafından müzeye özel geliştirilen uygulama sayesinde ziyaretçiler her türlü etkinliğin bilgilendirmesine kolayca ulaşabiliyorlar. Uygulama ile S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi’nde yer alan koleksiyonların detayları, takvime göre etkinlik seçilebiliyor; geçmiş sergilere, eğitimlere ve müze ile ilgili haberlere kısa yoldan erişim sağlanabiliyor. Kullanıcılar diledikleri etkinlik, koleksiyon, sergi ve haberi sosyal medya üzerinden paylaşabiliyorlar. Uygulama sayesinde, müzede gerçekleşecek etkinlikler kişisel takvime eklenerek hatırlatma özelliğinden faydalanılabiliyor.  

Pusetli anneler ve bebekleri için özel gün

İşbirliği kapsamında her hafta bir gün Pusetli Anneler Günü olacak. Müze ziyaretçileri bir hafta Perşembe, bir hafta Cumartesi olacak şekilde hafta içi ve hafta sonunda Turkcell Platinum Pusetli Anneler Günü’nden faydalanabiliyorlar. 0-18 ay bebekler için hazırlanan yarım saatlik programda seçilen eserlerin önünde eğitmenle birlikte incelemeler yapılarak,  bebeklerde renklerin yarattığı etki gözleniyor. 18-36 ay çocuklarla yapılan bir saatlik uygulamada ise yine eğitmen eşliğinde eserin olduğu çıktılar çocuklara verilip parça eşleştirmeleri gerçekleştiriliyor. Çocuklar ve anneleri de hafıza oyunu, dokulara dokunmak ve portre çalışmaları gibi atölye çalışmalarına katılabiliyorlar. Bu özel günler içerisinde Turkcell Platinum müşterisi olan annelerle birlikte gelen babalar da müzeye ücretsiz girebiliyorlar. Etkinliğin ardından da müze bahçesinde anne ve çocuklar, açık havada bahçeyi gezmeye teşvik edilerek parkta yaptıkları yürüyüşlerin bir müze bahçesi içinde müze deneyimi ile birlikte yaşamaları sağlanıyor.

Her ayın ilk Cumartesi gnctrkcll’lilere ücretsiz

Turkcell ve S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi gençleri de unutmadı. Bu kapsamda her ayın ilk Cumartesi günü gnctrkcll günü ilan edildi. Gnctrkcll’li gençler kendilerine özel bu günde müzeye ücretsiz olarak girebiliyorlar.  

KAYNAK: EKOTRENT