94 yıllık Türk devi İspanyollar'a satılıyor

Türkiye’nin köklü ilaç firmalarından biri olan Embil İlaç Sanayii LTD. ŞTİ. ve bağlı iki şirket İspanyol bir firmaya satılıyor.

94 yıllık Türk devi İspanyollar'a satılıyor
94 yıllık Türk devi İspanyollar'a satılıyor
GİRİŞ 29.09.2014 14:39 GÜNCELLEME 29.09.2014 14:39
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rekabet Kurulu’na yapılan başvuru kayıtlarına göre satışa konu şirketler arasında Embil İlaç Sanayii Limited Şirketi, Edko Pazarlama Tanıtım Ticaret Anonim Şirketi ve Embil International Philippines Inc. Yer alıyor.

Söz konusu şirketlerin tamamını alan tarafta ise İspanyol Exeltis Pharmaceuticals Holding yer alıyor. Yeni kurulduğu anlaşılan Exeltis Pharmaceuticals, 40 yıl önce kurulan Chemo bünyesinde faaliyet gösteriyor.

Exeltis Pharma özellikle kadın sağlığı ve solunum yolu hastalıkları konusunda uzmanlaştı. Embil İlaç da, kadın hastalıkları alanında ürünleri yoğunlaşan bir şirket.

Embil İlaç ise, şirketin sitesinde yer alan bilgilere göre temeli 94 yıl önce atılmış. Şirketin sahibi Embil Ailesi. Çerkezköy’de üretim üssü bulunan Embil’in ürünleri önemli ölçüde ihraç ediliyor. ( Hürriyet )

YORUMLAR 2
  • HANİFE 9 yıl önce Şikayet Et
    ÇİFTÇİYLE İLGLİ DEĞİL, SÖYLEYECEKLERİM ANCAK YORUM YAPMAM GEREKTİĞİ İÇİN BURAYA YAZMAK İSTİYORUM, BÜLENT ARINÇ BEYİN AÇIKLAMASI DİKKATİMİ ÇEKTİ ,BU MÜLTECİLERE TÜRKİYE KAPILARININ AÇILMASI KONUSUNDA İLK KEZ Bİ,R DEVLET ADAMI AKLI SELİM BİR KONUŞMA YAPTI, TAMAM KARDEŞLERİMİZ AMA BİZ ZATEN KENDİ KENDİMİZE ZOR YETİYORUZ, BİZ ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞAN İNSANLRIZ, 2 ÇOCUK OKUTUYORUZ EVİMİZ KİRA, BİZ KENDİMİZE ZOR YETERKEN NEDEN DIŞARDAN GELEN İNSANLARI YÜKÜNÜ BİZİM OMUZLARIMIZA YÜKLÜYORSUNZ, BİZ TÜRK MİLLETİ OLARAK, TARİHİMİZDE PEK ÇOK SAVAŞLARA GİRDİK ANCAK ŞEREFİMİZLE SAVAŞTIK, ONLARDA KAÇMAK YERİNE ŞEREFLİ OLUP KAÇMASINLAR, TÜRKİYEYİ MAHFETTİLER, BEN HAKKIMI HİÇ BİRİNE HELAL ETMİYORUM, BUNA O İNSANLARIN YÜKÜNÜ BİZİ TAŞIMAK ZORUNDA BIRAKANLADA, Kİ BU SADECE MADDİ BOYUTU MANEVİ BOYUTUNA HİÇ GİRMEK İSTEMİYORUM, YAZIK BU TÜRK MİLLETİNE,ÇOK YAZIK.......
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    bizimkiler ne yapıyor doğayı tahrip edip inşaat devam inşaat bitince ne yapcan çok güzel ağaçlıklı bir yer keşfet orayıda al imarını devam inşaata bizde büyüdük % 4 yiyim öyle büyümeyi ilaç sektörü mü var bizde alsın o şirketi diğer ilaç firmamız cılız sektör derinlik yok.hizmetçiliği akdenizde egede yaparız istanbulda iyi taş dizeriz böyle :)) ver teşviği devam durmak yok yola devam
    Cevapla