Kredi çekeceklere uyarı: Kabusunuz olmasın!

Kurban Bayramı öncesi kredi çekecek vatandaşlara kritik bir uyarı geldi: Tuzağa düşmeyin!

Kredi çekeceklere uyarı: Kabusunuz olmasın!
Kredi çekeceklere uyarı: Kabusunuz olmasın!
GİRİŞ 25.09.2014 13:32 GÜNCELLEME 26.09.2014 09:30

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla bankaların tüketicilere çeşitli kredi imkanları sunduğunu belirterek, vatandaşları gereksiz borçlanmalara yol açabilecek kredileri kullanmaktan kaçınmaları konusunda uyardı.

O PARALAR KABUSUNUZ OLMASIN

Ağaoğlu, yaptığı açıklamada, tüketicilere, talepleri olmamasına karşın çeşitli bankalar tarafından telefon, elektronik posta veya kısa mesajla çeşitli kredi kampanyaları sunulduğunu söyledi.Bu kredilerin tuzaklarla dolu olduğunu öne süren Ağaoğlu, "Bankaya gidenlerden değişik adlar altında birtakım bedeller isteniyor ve böylelikle ortaya çıkacak reel maliyet, ilan edilenin çok üzerinde oluşabiliyor. Çeşitli kampanya ve promosyonlarla cazip gibi gösterilen kredileri alacak tüketicilerin bu borcu öderken yaşayacakları güçlükleri düşünmeleri ve borçtan kaçınmaları kendi çıkarlarına olacaktır. Bugün alınan ve kullanılan o paralar ileride kabus haline gelebilir" diye konuştu.

KREDİ REKLAMLARI TUZAK GİBİ

Aydın Ağaoğlu, kredi veren finans kuruluşlarının reklamlarının tuzaktan farksız olduğunu, zorunlu ihtiyaçlar dışında kredi kullananların son pişmanlığının fayda etmeyeceğini savundu. Herkesin krediler konusunda dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Ağaoğlu, "Geleceğinizi kurban etmeyin. İlan edilen faiz oranları dışında finans kuruluşları, dosya masrafı ve benzeri isimler altında ücretler de tahakkuk ettiriyor. Tüketici hakem heyetleri, bu şikayetlerin çözümü için başvuran tüketicilerin şikayetleriyle dolu" ifadesini kullandı. 

KAYNAK: AA