Bosch ve Siemens'ten dev hisse anlaşması

Bosch ve Siemens, ortak girişimleri BSH'deki yüzde 50'lik Siemens hissesinin Robert Bosch GmbH tarafından satın alınması konusunda anlaştı.

Bosch ve Siemens'ten dev hisse anlaşması
Bosch ve Siemens'ten dev hisse anlaşması
GİRİŞ 22.09.2014 17:08 GÜNCELLEME 22.09.2014 17:08

Bosch ve Siemens ortak açıklamasına göre, söz konusu işlem hem Bosch Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu hem de Siemens Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu tarafından onaylandı. Satın alma fiyatı toplam 3 milyar avro olacak ve Siemens ve Bosch'a işlem tamamlanmadan önce BSH'den 250'şer milyon avro tutarında kar payı dağıtılacak.

Halen düzenleyici kuruluş onayı gerektiren işlemin, 2015 takvim yılının ilk yarısında tamamlanması bekleniyor. BSH, bunun ardından tamamen Bosch Grubu'na ait bir iştirak haline gelecek. Anlaşma koşulları uyarınca uzun vadede BSH'nin Siemens markası altında ev aletleri üretmesi ve pazarlamasına da izin verilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Robert Bosch GmbH Yönetim Kurulu Başkanı Volkmar Denner, BSH'nin uzun yıllardır başarılı ve karlı bir şirket olduğunu belirterek, "Stratejik ve teknolojik olarak, Bosch Grubu için tam biçilmiş kaftan" değerlendirmesini yaptı.

Siemens Mali İşler Müdürü Ralf Thomas da  Bosch ile müzakerelerinin her zaman yapıcı ve karşılıklı güvene dayalı sürdüğünü vurguladı. Ralf Thomas, "BSH'deki hissemizin satışı, yoğun şekilde kendi ana faaliyet alanlarımıza odaklanmaya devam etme hamlemizin bir parçasını oluşturuyor.Bosch ve Siemensolarak on yıllardır yürüttüğümüz güçlü ortaklık kapsamında, BSH'yi ev aletleri alanında başarılı bir lider kuruluş haline getirdik. BSH'nin tamamının Bosch tarafından satın alınması; sürekliliği, yeni bakış açıları ile bir araya getirerek BSH müşterileri, iş ortakları ve çalışanlarına son derece sağlam ve sürdürülebilir bir yapı sunacaktır" ifadelerini de kullandı.