BNTPRO'da Semih Yüksel dönemi

Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin ve kamu kurumlarının ağ sistemleri altyapılarını kuran BNTPRO’nun başına, Semih Yüksel getirildi.

BNTPRO'da Semih Yüksel dönemi
BNTPRO'da Semih Yüksel dönemi
GİRİŞ 19.09.2014 11:18 GÜNCELLEME 19.09.2014 11:56


Türkiye’den dünyaya yayılan bir iş modelinin mimarı olan Semih Yüksel, son birkaç yıldır önemli başarılara imza attığı BNTPRO’da Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

Juniper Networks’ün Türkiye’deki tek yetkili eğitim ve en yetkin destek merkezi olan
BNTPRO, yönetici kadrosunda değişikliğe gitti. Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin ve kamu kurumlarının ağ sistemleri altyapılarını kuran BNTPRO’nun başına, Semih Yüksel getirildi. Eylül 2014 itibariyle Genel Müdür Yardımcısı olarak atanan Yüksel, Juniper Networks ile birlikte uygulanan yepyeni bir iş modeliyle BNTPRO’nun dünya çapında başarıya ulaşmasında önemli bir rol oynamıştı.

2014 yılı ve sonrasını büyüme dönemi olarak gördüklerini belirten BNTPRO Kurucusu Bülent Morten bu önemli atama hakkında şöyle konuştu:

“Bugün Juniper Networks ile kurduğumuz benzersiz iş ortaklığı modeli ile hem yerel hem de global pazarda önemli başarılara imza atmış bulunuyoruz. Kurduğumuz bu model, Juniper’ın tüm dünya ofislerine örnek gösterildi ve halen uygulanması gereken bir model olarak diğer ülkelere önerilmektedir. Bir Türk teknoloji şirketi olarak dünya çapında örnek gösterilmemizde çok önemli bir rolü olan Semih Yüksel’in ilk BNTPRO Genel Müdür Yardımcısı olarak atandığını duyurmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Yüksel’in, önümüzdeki yıllarda BNTPRO’yu daha da büyük başarılara taşıyacağına eminim.”

TÜRKİYE AĞ TEKNOLOJİLERİ ALANINDA BÖLGE ÜSSÜ OLACAK

Yeni göreviyle ilgili olarak konuşan Semih Yüksel, gelecekteki hedefleri hakkında şunları söyledi: “BNTPRO’yu büyüterek Türkiye’nin vazgeçilmez şirketlerinden biri arasına yerleştirmek, önümüzdeki 10 yılın en önemli hedefi olarak önümüzde duruyor. Bunun için öncelikle, 2 yıl içerisinde Juniper Networks’ün EMEAR bölgesindeki Professional Service Center’ı olmayı planlıyoruz. Halen Türkmenistan, Dubai, Bosna, Azerbaycan gibi bölge ülkelerinde işler yapıyor ve eğitimleri bu bölgeye veriyoruz. Gelecekte de eğitimi profesyonel hizmetlerle birleştirerek bölgeye daha fazla hakim olmayı ve Türkiye’yi ağ teknolojileri alanında bölge üssü yapmayı hedefliyoruz. BNTPRO organizasyonumuzu bu vesile ile büyütmeye başladık bile. Amacımız doğrultusunda ikinci adım olarak bu bölge ülkelerinde temsilcilikler ve ülke ofisleri de açıyor olacağız. Önce Türkiye’yi, daha sonra da EMEAR bölgesini çok güçlü bir destek operasyonu bulunan bir ağ teknolojileri merkezine dönüştüreceğiz.”

TÜRKİYE’DEN DÜNYAYA AÇILAN İŞ MODELİNİN MİMARI

Kariyerine 1996 yılında Koçbank’ta başlayan Semih Yüksel, 2004 yılına kadar Teknik Destek ve Ağ Yönetimi bölümlerinde, farklı teknik pozisyonlarda çalıştı. Askerlik hizmeti sonrasında yepyeni bir dünyanın kapılarını aralayan Semih Yüksel, gelecekteki satış yaklaşımına yön verecek deneyimi kazanacağı “toptan altın işine” yöneldi. Kurumsal teknoloji dünyasından, geleneksel ticaretin merkezi Kapalı Çarşı’da toptan altın imalatı ve satışı konusunda çalışmaya başlayan Semih Yüksel, bu alanda önemli bir tecrübe kazandı. Yüksel, satış alanındaki bu benzersiz deneyimini bilgi teknolojilerine de uyarlamak üzere 2005 yılında BT Eğitim’in Satış Bölümü’nde çalışmaya başladı. İlerleyen zamanda şirketin Kurumsal Pazarlama Müdürü olan Yüksel, 2008 yılında İş Geliştirme Müdürü olarak BNTPRO’ya geçti. Yüksel, Eylül 2014 itibariyle BNTPRO’da Satış ve Teknikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

BNTPRO, Semih Yüksel’in görev yaptığı süre boyunca önce 2010 yılında Las Vegas’ta düzenlenen etkinliğinde, Türkiye’deki iş ortaklığı modeli ile özel bir sunumda örnek gösterilerek dünya ülkelerine duyuruldu. Şirket ardından 2011 yılının ikinci yarısında EMEAR bölgesinin En İyi Hizmet İş Ortağı seçildi. BNTPRO’nun bu başarısı, tek başına Avrupa’nın geri kalanından daha büyük bir pazar olan Rusya’nın geride bırakıldığı anlamına geliyor.

 

 

KAYNAK: EKOTRENT