80 Bin güvenlik görevlisine ihtiyaç var...

Securitas, fiziki güvenlik tedbirleri ve uzman güvenlik hizmetleri ile entegre çözümler sunuyor.

80 Bin güvenlik görevlisine ihtiyaç var...
80 Bin güvenlik görevlisine ihtiyaç var...
GİRİŞ 16.09.2014 14:20 GÜNCELLEME 16.09.2014 14:20


Güvenlikte bilgi lideri Securitas, okulların açılmasıyla birlikte güvenliğin önemine dikkat çekerek, velileri ve okul yönetimlerini ortaya çıkabilecek risklere karşı uyarıyor. Türkiye’de yanlızca ilk ve ortaokul düzeyinde 75 binin üzerinde okul olduğuna dikkat çeken Securitas, bu okullarda güvenliğe destek olacak 80 binin üzerinde güvenlik elemanına ihtiyaç olduğunu açıkladı.

Okulları daha güvenli mekanlar haline getirerek huzurlu ve özgür bir eğitim ortamı yaratmayı hedefleyen Securitas, eğitim kurumlarına alarm izleme, fiziki güvenlik tedbirleri ve uzman güvenlik hizmetleri ile entegre çözümler sunuyor. Güvenlik sisteminin eğitim ve öğretimi olumsuz yönde etkileyecek düzeyde değil, tamamlayıcı yönde olmasına dikkat ediliyor. Okulların bulundukları konum, sosyal çevre, öğrenci profile ve çevre etkenler göz önünde bulundurularak ortaya çıkan risk analizlerinin ardınan oluşturulan entegre güvenlik hizmetleri öğrenci ve velilileri rahatsız etmeyecek şekilde düzenleniyor.

Securitas, okul güvenliğinde ortaya çıkabilecek belli başlı riskleri şöyle sıralıyor:

1.İzinsiz ve kontrolsüz öğrenci çıkışları.

2.Yasalar çerçevesinde öğrencilerle görüşmesine izin verilmeyen kişilerin okul alanına giriş çıkışları

3. Okul dışında seyyar satıcıların bulunması ya da yasaklı madde satıcılarının bu vasıtayla öğrencilere yaklaşmaları

4. Servis araçlarının okula giriş çıkışında yaşanacak karmaşalar

Securitas Türkiye Kalite ve Risk Koordinatörü Zihni Çelik okullara sundukları güvenlik çözümlerini şöyle özetliyor: “Her okulu bir proje gibi ele alıp, okula özel çözümler üretiyoruz. Süreci, doğru güvenlik görevlilerinin seçimi ile başlatıyoruz. Güvenlik görevlilerine verilen özel eğitimlerle oluşturulan güvenlik paketi birbirini tamamlayarak riskleri minimum indiriyor. Okul servislerinin giriş-çıkış saatlerini, ebeveynlerle çocukların görüşme prosedürünü, okula girip çıkan özel araçlar prosedürlerini belirliyoruzHer hangi bir risk unsuru ortaya çıktığında emniyet yetkilileriyle iritbata geçerek gerekli bilgilendirmeleri kendilerine yapıyoruz. ” dedi.

Son yıllarda hem özel okullarda hem de devlet okullarında kamera izleme sistemleriyle birlikte uzman güvenlik görevlilerinin önem kazandığına dikkat çeken Kalite ve Risk Koordinatörü Zihni Çelik “Etkin ,fonksiyonel kamera ve alarm sistemleri, PDA cihaz uygulamalarının yanı sıra hizmet alanına özel eğitimler alan uzman güvenlik görevlileri ile oluşturulan entegre güvenlik çözümleri, öğrencileri rahatsız etmeden, onlar için güvenli bir eğitim ortamı sağlıyor. ” dedi.

Telekomünikasyondan finansa, havacılıktan madenciliğe, enerji sektöründen endüstriyel tesislere kadar 20 farklı sektörden 400’ü aşkın kuruluşa hizmet veren Securitas, 21 segmente özel güvenlik çözümleri sunuyor. Toplam 8 bölge ofisi, 7 şube ofisi, 1 mobil ofisi ve 220 kişilik idari kadroyla, 2143 hizmet noktasında 556 farklı proje yürütmektedir.

KAYNAK: EKOTRENT