Bank Asya'dan flaş açıklama

Dün hisseleri tekrar işlem gören Bank Asya, Kamuoyunu Aydınlatma Platformu'na açıklama yaptı.

Bank Asya'dan flaş açıklama
Bank Asya'dan flaş açıklama
GİRİŞ 16.09.2014 10:52 GÜNCELLEME 16.09.2014 11:46

Dün Borsa İstanbul'da hisseleri işleme açılan ve bugün de BİST 100 ve BİST Banka endekslerinde işlem görmeye devam edecek olan bank asya Kamuoyunu Aydınlatma Platformu'na açıklama yaptı. Açıklamada Bank Asya'nın en yüksek sermaye yeterlilik rasyosuna sahip bankalardan biri olduğu ve kamu otoritelerin tüm taleplerinin yerine getirildiği belirtildi.

"TÜM TALEPLERİ YERİNE GETİRİYORUZ"

İşte Bank Asya'dan yapılan açıklama:

Kamuoyunun da yakından takip ettiği üzere; yaklaşık on aydır Bankamız mudilerini tedirgin etmeye yönelik olarak Kanunlara alenen aykırı bir şekilde suç teşkil eden ve gerçeğe açıkça aykırı beyanlar verilmekte, haberler yapılmaktadır.

Yapılan tüm bu saldırılara rağmen, Bankamız bu güne kadar hiçbir mudisini ve müşterisini mağdur etmeden tüm yükümlülüklerini yerine getirmiş olup faaliyetlerini kesintisiz bir şekilde sürdürmektedir. Bu süreç zarfında Bankamız bütün mudilerine mevduatlarını zamanında eksiksiz olarak ödemiş, ödemeye de devam edecektir. Bugüne kadar Bankamızda mevduatı olup da parasını çekemeyen tek bir mudimiz bulunmamaktadır.

Bu süreçte yürütülen ekonomik linç kampanyasına karşı, sağduyusunu koruyarak mevduatını Bankamızda tutan ve destek olmak amacıyla mevduatlarını yatıran kadirşinas halkımızın desteğini hafife alarak, Bankamızı ödeme güçlüğü içerisine düşürme planı yapan çevrelere rağmen, Bankamız müşterilerine karşı olan yükümlülüklerini yerine getirmeye devam edecektir.

Sektörde en yüksek Sermaye Yeterlilik Rasyosuna sahip bankalardan biri olan Bankamız, on aydan beri eşine az rastlanır şekilde yoğun denetimlerden geçmiş ve ilgili kamu otoritelerinin tüm taleplerini yerine getirmiştir.

Bankamız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, hissedarlarının, yatırımcılarının, müşterilerinin ve Türk Bankacılık Sisteminin hak ve menfaatlerini korumak için gerekli yasal girişimlerde bulunmaya devam edecektir. Hukuk Devletine olan güvenimiz ve adaletin tecelli edeceğine olan inancımız kapsamında Bankamız, gerek iç hukuk mevzuatından ve gerekse uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan tüm yasal haklarını, ilgili adli ve idari merciler nezdinde aramaya ve konunun yakın takipçisi olmaya devam edecektir.

ÜÇ SEANS ÜST ÜSTE TABAN

Bank Asya hisseleri bugün yine taban fiyata gerileyerek açıldı. Bank Asya hisseleri açılışta yüzde 10,10 düşerek 0,89 liraya geriledi. Böylece Bank Asya hisseleri 5 hafta sonra işleme açıldıktan sonra üç seans üst üste taban fiyata gerilemiş oldu.

Dün işleme açılan Bank Asya hisseleri günlük yüzde 20,16 düşüşle 1,24 liradan 0,99 liraya gerilemişti. Bank Asyanın ikinci seansta da taban fiyatına ulaşmasıyla piyasa değeri 891 milyon liraya geriledi. Bank Asya hisseleri 7 Ağustos'a işleme kapatılmadan önce bankanın piyasa değeri 1 milyar 116 milyon liradaydı. Bank Asya hisseleri bugün BİST 100, BİST Banka, BİST Ulusal, BİST Kurumsal Yönetim endekslerinde işlem görmeye başlayacak.