Fiyatların yüzde 300 arttığı ilçe!

Dev projeler bir bir kaydırılıyor, yatırımcılar ise harıl harıl arazi arıyor. Fiyatlar ise almış başını gidiyor.

Fiyatların yüzde 300 arttığı ilçe!
Fiyatların yüzde 300 arttığı ilçe!
GİRİŞ 16.09.2014 12:32 GÜNCELLEME 16.09.2014 17:07
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kenan Biter'in haberi

İstanbul’un yanı başındaki ilçede son yıllarda ciddi bir hareketlenme yaşanıyor. Birçok dev proje ya oraya kaydırılıyor ya da bir şekilde orayla bağlantısı kuruluyor. Milyon m2’lik alanların üzerine kurulması planlanan dev tesisler için yüzbinlerce kişiye istihdam hedefleniyor. Öte yandan bölgede yaşanan hareketlilik yüzlerce yatırımcıyı da kendisine çekiyor.  Birçok yatırımcının farklı m2’lerde arazi talebinde bulunduğu bölgede fiyatların da yüzde 300 civarında arttığı belirtiliyor.  Uzmanlar ise; bölgenin çok yakında istisnasız Türkiye’nin en değerli yerleri içerisine gireceğini öngörüyor.

Tabiri caizse piyangonun okkalı vurduğu bölge İstanbul’un hemen yanı başında yer alan Kocaeli’nin Gebze ilçesi…

ULAŞIMDA KAZAYAĞI GEBZE OLACAK


Yıldızı her geçen gün daha da parlayan ilçede çalışmaları süren Gebze – Orhangazi – İzmir Otoyolu ile Bursa ve İzmir bölgeye adeta kapı komşusu olacak. Diğer taraftan İstanbul’da yapımı devam eden 3. Köprü’nün bağlantı yolları da bölgeden geçecek ve söz konusu illerin İstanbul ile ulaşımında kazayağını Gebze oluşturacak.

HAYDARPAŞA’NIN MİSYONUNU YÜKLENECEK

Gebze sadece transit ulaşımda değil kapanan Haydarpaşa Garı’nın misyonunu da yüklenerek Türkiye’nin birçok bölgesinden gelecek trenlerin de son durağı haline dönüşecek. Ulaşım noktasında bölgeden geçen Hızlı tren hattının yanı sıra bölge için bir de İstanbul’dan uzatmalı metro projesi gündemde.

200 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK DEV ''VADİ''

Sadece ulaşım ayağında hayata geçirilecek projelerin bile yatırımcıların dikkatini çektiği bölgede 3 milyon m2 alan üzerine kurulması planlanan, doğrudan ve dolaylı olarak  toplamda da 200 bin kişiye iş imkânı oluşturacak Türkiye’nin ilk Bilişim Vadisi projesi bulunuyor. Yılsonuna kadar ilk kazmanın vurulacağı dev projede okul, kreş, hastane, ibadethane, konaklama, banka, spor merkezleri ve kültürel tesisler gibi birçok sosyal donatı alanı da yer alıyor.

İSTANBUL’UN DEVİ DE BÖLGEYE TAŞINIYOR

Bilişim Vadisi’nin yanı sıra İstanbul’un en büyük organize sanayi bölgesi olan İMES’in ilk etapta büyük bir bölümünün de bölgeye taşınması planlanıyor. Konuyla alakalı bölgede 15 milyon m2’lik alanda yapılan çalışmalar kapsamında yüzde 10’luk bir fabrikalaşma tamamlandı. İMES’den taşınacak fabrikaların bölgede ilk etapta 20 ile 30 bin kişilik bir istihdam oluşturacağı öngörülüyor.

10 BİN KİŞİLİK YENİ ÜNİVERSİTE

Ulaşım, sanayi ve bilişim noktasında merkez haline dönüşecek ilçe için yeni bir üniversite çalışması da bulunuyor. Etüt çalışmaları devam eden proje kapsamında her branşta öğrenimin görüleceği 10 bin kişilik yeni eğitim alanları ile birlikte öğrencilerin kalacağı yurtlar da inşa edilecek.

ÜNLÜ İŞ ADAMI 300 DÖNÜM YER ALDI

Söz konusu projelerin bölgeye ciddi anlamda yansımaları olduğunu ve bölgede yüzlerce yatırımcının arayış içerisinde olduğunu dile getiren Kontakt Yatırım ve Gayrimenkul Borsası Başkanı Ülker Çakır, yatırımcıların çok büyük m2’lerde yerler talep ettiklerini belirterek sadece Limak’ın patronu Nihat Özdemir’in bölgeden 300 dönüm yersatın aldığını söyledi.

FİYATLAR YÜZDE 300 ARTTI

Projelerin gündeme gelmesiyle beraber fiyatlarda da çok ciddi bir hareketlenme olduğunu dile getiren Çakır, fiyatların son 1 yıl içerisinde yüzde 30 oranında, 2005’ten bu yana ise yüzde 300 oranında bir artış kaydettiğini vurguladı.  Çakır yaşanan artışlarla birlikte bölgede m2 birim fiyatların da 250 TL’den başlayıp 800 dolarlara kadar çıktığını aktardı.

ÖNE ÇIKAN 6 NOKTA!

Bölgede kurulacak olan Bilişim Vadisi’nin Muallim Köy’e, İMES’in ise Çerkeşli’ye taşınacağını ifade eden Çakır, Gebze’nin her yerinin değerli olduğunun altını çizerek bölgede konu itibariyle Balçık, Pelitli, Şekerpınar, Kirazpınar, Muallimköy ve Çerkeşli’in ön plana çıktığını belirtti.

kenan.biter@haber7.com

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 6
  • Aksakal 9 yıl önce Şikayet Et
    Gebzenin bir cok yerinde toprak kaymasi riski vardir, arazi alirken sazan olmayin...
    Cevapla
  • Ahmet Tokkan 9 yıl önce Şikayet Et
    İmes oraya taşınacak diye bir şey söz konusu değil,tamamen atmış adam.
    Cevapla
  • isa göksu 9 yıl önce Şikayet Et
    inşallah memleketimiz için hayırlara vesile olur.
    Cevapla
  • mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    bazı gargameller bu üşlke niye patlamıyor,batmıyor diye üzülüyor...bu ülkenin insanı değil hgaliba!
    Cevapla
  • CNKMR 9 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır patlayacak bir balon var(mış) ve her ne hikmetse bu balon hala patlamadı.Bizde zaten bu balonun patlamasını bekleyip ev falan almıyoruz. Neyse canım Allah'ın günü mü kalmadı. Kıyamete kadar daha çok vakit var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle