Çiftçiye merhem olacak destek geliyor

Kuraklıkla sıkıntıya düşen çiftçilerin imdadına Tarım Kredi Kooperatifi (TTK) yetişecek.

Çiftçiye merhem olacak destek geliyor
Çiftçiye merhem olacak destek geliyor
GİRİŞ 15.09.2014 13:19 GÜNCELLEME 15.09.2014 13:19
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Tarım Kredi Kooperatifleri (TTK) Genel Müdürü Abdullah Kutlu, kuraklık nedeniyle sıkıntılı bir dönem geçiren çiftçilere 2015'de 6,5 milyar lira tutarında kredi ile derman olmaya çalışacaklarını söyledi.

2013 yılında 5,2 milyar liralık kredi desteği verdiklerini ifade eden Kutlu, bu yıl ise 5,7 milyar lira olarak koydukları hedefin aşılarak 6 milyar liraya yaklaştığını kaydetti.

Türkiye'de 35 bin 351 yerleşim biriminde 16 bölge birliği, bin 631 kooperatifi ve 193 hizmet bürosu ile 1.1 milyon çiftçi ortağına bin 740'ı ziraat mühendisi olmak üzere 7 bin 693 personel ile hizmet veren TTK Genel Müdürü Kutlu, gazetecilere kurumun önümüzdeki dönem hedeflerini anlattı.

KEFİLSİZ VE İPOTEKSİZ KREDİ DÖNEMİ

2002'de bugünkü sayı ile ortak başına 3 bin lira olan kredi limitinin şimdilerde 500 bin liraya yükseltildiğini belirten Kutlu, çiftçiye kullandırılan kredi faizlerinin ise yüzde sıfır ile 8 arasında olduğunu kaydetti. Kredilerin geri dönüşünün geçmişte yüzde 50 seviyesinde olduğunu vurgulayan Kutlu, oranın şimdi yüzde 98'e çıktığını belirterek, kefilsiz ve ipoteksiz kredi uygulamasına da başladıklarını söyledi.

YORUMLAR 4
  • Bayburtlu çiftçi 9 yıl önce Şikayet Et
    Çiftçiye destek verilecekse bence en güzel, en iyi en adaletli destek motorinden % 18 kdv' yi kaldırıp, yerine Deniz taşıtlarında olduğu gibi ÖTV' li motorin vermekle olur. Pahalı motorin girdilerinden kurtulmuş olur. Destek alma değil, destek verme durumuna gelir. Rabbim anlamak ve uygulamak nasip etsin. Rabbim cümle mü'min ve müslüman kardeşlerimize birlik ve beraberlik versin. Rabbim birbirimizi rızası için sevmek nasip etsin.
    Cevapla
  • hasanzafergülten 9 yıl önce Şikayet Et
    yerinde ve doğru bir karar,çiftçiye her konuda,maddi ve manevi destek olunmalı,çünki çiftçiye olunan destek ,diğer bütün vatandaşlarada yansıyacacağından ,bütün vatandaşlara destek olunmuş sayılır. çünki çiftçi zora düşerse ,bu bütün vatandaşlara yansır,zirai ürünlerde pahalılık olur,sıkıntı yaşanır.
    Cevapla
  • malatyalı çiftçi 9 yıl önce Şikayet Et
    tarım kredi kooperatifine olan 3000 tl borcumu sigortam olmadığı için ertelemediler sigortası olanlar ertelendi bumu çiftçiye destek
    Cevapla
  • bu mu 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah peygamber aşkına yav kredi kime derman olmuş ki çiftçiye de derman olsun
    Cevapla