O ürüne taksit yasağı kalkıyor

Telekominikasyon sektörü temsilcilerinin Ankara’ya yaptığı taksit çıkarması sonuç verdi.

O ürüne taksit yasağı kalkıyor
O ürüne taksit yasağı kalkıyor
GİRİŞ 06.09.2014 09:27 GÜNCELLEME 06.09.2014 10:20
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın açıklamalarında sinyalini verdiği yeni sistem de, tüketicilerin gelirlerine göre cep telefonuna taksit yapılması öngörülüyor.

CEP TELEFONU SATIŞLARI DÜŞTÜ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), tarafından hazırlanan ve 1 Şubat‘ta yürürlüğe giren ve cepte taksitli satışı sonlandıran düzenleme de değişiklik yapılması planlanıyor. Telekomünikasyon sektörünün temsilcileri cep telefonu satışlarını önemli ölçüde düşüren düzenlemenin değişmesi için harekete geçmişti.

BİR SİSTEM ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR

Babacan ve BDDK temsilcileri ile görüşen sektör temsilcileri, taksitin gelire göre düzenleneceği bir sistem üzerinde çalışıldığını söyledi. Sektör temsilcileri, görüşmelerde “Taksit sınırlandırması akıllı telefon satış hızını olumsuz yönde etkiliyor. Yolcu beraberinde getirilen telefonların sayısı bu dönemde hızla arttı. Bu durumda hem devletin kasası hem de satmadığı telefonun bakımını üstlenen ve avukat masrafı artan distribütörler zarar görüyor” mesajını iletiyor.

KUYUMCULUK GİBİ KALDIRILSIN

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) yetkilileri, telekomünikasyon sektörünün taksit sınırlaması ile büyük sekteye uğradığını belirterek, “Bizim burada amacımız kuyumculuk sektöründe yapıldığı gibi taksit kısıtlamasanının tamamen kaldırılması. Sektör taksit sınırlandırması nedeniyle olumsuz yönde etkilendi” dedi. Yetkililer, yapılan üst düzey görüşmelere ilişkin ise, “Biz taleplerimizi uzun süredir farklı kademelere iletiyoruz. En son bize verilen bilgi tamamen kalkması yerine gelire göre taksit getirecek bir düzenleme hazırlığı olduğu. Ekim sonuna kadar düzenlemenin belirli bir olgunluğa geleceğini düşünüyoruz” dediler.

Kaynak: Çilem Kaya Açık - Hürriyet

YORUMLAR 12
  • Çetin Ceviz 9 yıl önce Şikayet Et
    mehmet ali saygılıya cevaben. devlet senin alkolüne de karışır, kazandığın parayı dengesiz harcamana da. senin 8 yıldır aynı telefonu kullanıyor olman istisnadan başka önem taşımıyor. bir insan alkol kullanıyorsa da toplum düzeni bozulur, gelirinden fazla harcama yapıp çoluk çocuğunun rızkını gidip pahalı telefona yatırınca da. toplum düzenini korumak devletin görevidir. ona karışma buna karış demenin geçer bir yanı yoktur.
    Cevapla
  • mehmet ali saygılı 9 yıl önce Şikayet Et
    yerinde karar. devlet işi gücü bıraktı milletin telefona yaptırdığı taksitleri yasaklıyor...bence bunu yasaklayacağına her bireyin peşin parayla bu telefonları alabileceği yaşam seviyesi oluşturmaya çalışsın...onada yok onada yok...33 yasındayım ve 8 yıldır aynı telefonu kullanıyorum nokia 1100 :) ne taksit yapılırken nede yapılmazken pahalı akıllı telefon almayı düşünmedim...şimdi taksitlendirme serbest olsun yine almam...tercih meselesiyle tercihim bu yönde...devlet bana bazı konularda çeki düzen versin...örneğin alkollü araba kullandırmasın,silah kullandırmasın,uyuşturucudan korusun...ama neyi neyle kaç taksit alacağıma karışmasın...
    Cevapla
  • Çetin Ceviz 9 yıl önce Şikayet Et
    metin sancak yanlışın var. ben yurtdışında 300 dolara satılıp da ülkemizde 1000 dolara satılan telefonu bırak elektronik ürünü ben görmedim. elektronik ürünleri abd ya da ab ülkesinden almakla Türkiye'den almak arasında çok büyük fark yok. bunu karşılaştırmak için ebay gibi sitelere bakıp fiyatlar karşılaştırılabilir. vergi sisteminin henüz oturmadığı, rüşvetin ve kaçakçılığın bol olduğu 3. dünya ülkeleri ile Türkiye arasında belki daha fazla fiyat farkı olabilir. bu arada taksitlerin geri getirilmesine karşıyım.
    Cevapla
  • halil soba 9 yıl önce Şikayet Et
    HADDİNİ BİLMEZ İNSANLARA DEĞİL TAKSİT,PEŞİN BİLE MAL SATMAYACAKSIN. Kimseyi küçümsemek için söylemiyorum..sözüm marka takıntısı olanlara,teknoloji manyağı olanlara,gösteriş meraklısı olan budalara.Adamın gelirine ve giderine bakarım.Eğer gösteriş için,marka takıntısı için,teknoloji açlığı için,ekmek parasını,çoluğunun çocugunun rızkını,okul parasını buralara yatırıyorsa,işte o zaman dur derim.Böyle insanlara gereksiz veya lüks ürünü taksitle almayı bırak peşin para bile satılmaması lazım derim.Ekonomik olarak bütçesini sarsmıyorsa,bir yerlerden kısmıyorsa bile o zamanda,milli servetimiz oluk oluk dışarıya akmakta.Birçok avrupa ülkelerinde bile bu konudaki milli anlayış bile bizden fazladır.
    Cevapla
  • Gürhan 9 yıl önce Şikayet Et
    Oldukça yerinde bir uygulama. Her 6 ayda bir telefon değiştiren adam biliyorum sonra ne oldu dersiniz :-) birden kesildi adamın ailesinde huzur kalmamıştı telefon yüzünden tam bir hastalık idi daha iyi ye gidiyor şimdi hükümet değiştirmesin uygulamayı bence
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle