Bakan Yıldız elektriğe zam sorusunu cevapladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektriğe zam olup olmadığını açıkladı.

Bakan Yıldız elektriğe zam sorusunu cevapladı
Bakan Yıldız elektriğe zam sorusunu cevapladı
GİRİŞ 05.09.2014 14:12 GÜNCELLEME 05.09.2014 14:13
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü ziyaret etti.

Zeybekci, ziyarette yaptığı konuşmada, Kayseri'nin her şehrin istediği zenginliklere sahip bir kent olduğunu söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da basın mensuplarının sorularını cevapladı.

BÖYLE HABERCİLİK OLMAZ

Bir gazetecinin "Bazı gazetelerde size atfen haberler çıktı. Barajlardaki doluluk oranlarının yüzde 20'nin altına düşmesi nedeniyle elektrik üretilemediği ve elektriğe zam yapılacağı konusunda haberler var, böyle bir zam var mı?" yönündeki sorusuna Yıldız, yalnızca iki gazetenin yaptığı yorumun yanına bakan fotoğrafı yapıştırmakla habercilik olmayacağını söyledi.

"ZAM OLURSA BUNU PAYLAŞIRIZ"

Ne söylediğini anlatabilen kişiler olduklarını dile getiren Yıldız, şöyle devam etti:

"2014 yılında su seviyeleri, yağmur rejimi düştü. Su seviyesinin düşük olması bir gerçek. HES'lerden elde edilen elektrik oranlarının düşmesi de bir gerçek. Ama bunun diğer konuya atlayacak şekilde yapılmasını doğru bulmam. Bunun bir mekanizması var. Her ay doğalgazla alakalı, her 3 ayda bir de elektrikle alakalı otururuz, hesaplarımızı, kitaplarımızı yaparız, maliyetlerimizi çıkartırız Hazineyle paylaşırız ve sonunda kamuoyuna deklare ederiz. Şu ana kadar yaptığımız da bu. Buradan vatandaşımızı sıkıntıya sokacak tarzda bir haber yapılma isteğini farklı bir gerekçeye bağlıyorum. O iki gazetenin de buna dikkat etmesi lazım. Onlar kendilerini çok iyi biliyor. Aynı sözden 15 gazete aynı anlamı çıkartıp da iki gazete farklı anlam çıkarıyorsa orada farklı bir durum var demektir." dedi.

YORUMLAR 2
  • hasanzafergülten 9 yıl önce Şikayet Et
    İLLA MAHKEMELERE Mİ GİDELİM. Halit Bey in yorumuna katılıyorum... bu yaz çoğu zaman evde durmadım,ve tabiki evde olmayınca elektriğide fazla kullanmadım,ama faturalara bakınca daha az gelmesi gereken fatura tutarı,20-25 tl fazla geliyor hesabıma göre. bu ne demek oluyor peki,yani bunu düzeltmek için illa faturamızı elimize alıp ,tüketici derneklerine,o da olmasa mahkemeye,savcıya, oda olmasa İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE başvurmamız mı lazım. gerekirse yaparız bakanım.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Yıldız Doğruya doğru ....Faturalar çok yüksek geliyor?.... ...Vatandaş faturasına bakar 4-6 ay önce 50 TL gelen Faturalar şimdi 100 TL geliyor bunun açıklmasını yapın?..sizi destekliyoruz diye bu çarpıklıklarıda söylemek zorundayız? ...faturalar yazılırken 1 ay bakarak bir ayda saate bakmadan yüksek yazılıyor sonra fazla rakamlar belli harcamadan sonra yüksek tüketime girip faturalara % 50 fazla tutar biniyor? .önce Bu haksızlıkları giderin?..
    Cevapla