Emirates ve Arik Air birleşti

Emirates ve Arik Air aynı çatı altında ticari ilişkilerini geliştirmek için ortak karar aldılar.

Emirates ve Arik Air birleşti
Emirates ve Arik Air birleşti
GİRİŞ 03.09.2014 15:21 GÜNCELLEME 03.09.2014 16:48


İnsanlar ile mekanları birbirine bağlayan Emirates, Batı Afrika'nın önde gelen havayolu şirketi Arik Air ile mevcut ticari ilişkilerini geliştirmek ve işbirliği yapılabilecek yeni alanlar keşfetmek üzere mutabakat anlaşması imzaladı. Emirates Planlama, Hava Politikaları ve Endüstri İlişkileri Kıdemli Başkan Yardımcısı Adnan Kazım ve Arik Air Yönetim Direktörü Chris Ndlulue’ın katılımlarıyla Dubai'de anlaşma imzalandı. Emirates ve Arik Air arasındaki mevcut tek yönlü ortak hat anlaşmasına göre; Emirates yolcuları Nijerya ve Batı Afrika'ya Arik Air'in mevcut yerel ve bölgesel ağı üzerinden ulaşıyor.

Adnan Kazım konuyla ilgili, "Hem Emirates hem de Arik Air mevcut ticari ilişkilerimizi geliştirmek üzere farklı yollar keşfetmek ve ilgili ağlarımız üzerinde müşterilerimiz için sorunsuz bağlantı sağlamak gibi her iki havayolu şirketi için faydalı olabilecek işbirliği yapabileceğimiz farklı alanları incelemek konusundaki isteği ortaya koydu. Bunun yanında her iki tarafın ağı üzerindeki yolcu trafiği büyüdükçe olası kod paylaşımı anlaşmaları olanaklarını da incelemek istediğimizi bildirdik" dedi.  Chris Ndlulue ise Arik Air olarak Emirates ile mutabakat anlaşması imzalamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Arik Air, Nijerya ve Batı Afrika'daki ağını Emirates yolcularına açmanın mutluluğunu yaşamanın yanı sıra, Emirates'in geniş uçuş ağının yolcularımızın yararına açılması da bize büyük bir heyecan veriyor. İki havayolu arasındaki paha biçilmez işbirliği, her iki havayolu şirketinin hedeflerine ulaşabilmesi adına muazzam bir sinerji sunuyor" dedi.

Emirates ve Arik Air gelecekte uçuş mili programı, yolcu ve kargo taşımacılığı gibi bir çok alanda işbirliği planlıyor.

Batı ve Orta Afrika'nın en büyük havayolu şirketi olan Arik Air, Nijerya'da geniş yerel uçuş ağının yanı sıra bölgesel çapta Lagos ile Abuja'da yer alan merkezler üzerinden Batı Afrika, Güney Afrika'da Johannesburg ve Lagos’tan New York ve Londra'ya uçuş hizmeti sağlıyor. Dünyanın önde gelen uluslararası havayolu şirketlerinden biri olan Emirates, altı kıtada 81 ülkede 143 noktaya uçuş hizmeti sunuyor. Emirates ayrıca dünyanın en büyük Boeing 777 ve Airbus A380 filosuna sahip havayolu şirketi konumunda.
 

KAYNAK: EKOTRENT
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL