Enerjide iki şirket birleşme kararı aldı

Park Elektrik, Silopi Elektrik ile devrolma yoluyla Silopi Elektrik bünyesinde birleşecek.

Enerjide iki şirket birleşme kararı aldı
Enerjide iki şirket birleşme kararı aldı
GİRİŞ 02.09.2014 09:45 GÜNCELLEME 02.09.2014 09:47


Park Elektrik Üretim Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında Park Elektrik, grup şirketlerinden Silopi Elektrik ile faaliyetlerini birleştirme kararı aldı. Birleşme Silopi Elektrik bünyesinde olacak.

Birleşme, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Borsa İstanbul AŞ'den (BİAŞ) gerekli onayların alınması ve Park Elektrik genel kurulu tarafından birleşme sözleşmesinin onaylanması ile gerçekleştirilecek.

Bu birleşme ile ölçek ekonomilerinden yararlanılması, etkinliğin, verimliliğin artırılması, yönetsel ve teknik ilişkili işlemlerin sadeleştirilmesi, böylece taraflar açısından işlem maliyetlerinin azaltılarak grup içerisinde sinerji sağlanması amaçlanıyor.

Açıklamada, birleşmenin, Park Elektrik'in bütün aktif ve pasifinin kül halinde tasfiyesiz olarak Silopi Elektrik Üretim tarafından devralınması suretiyle, Silopi Elektrik bünyesinde gerçekleştirileceği belirtildi. Devralan ve hisseleri halka kapalı olan Silopi Elektrik Üretimi şirketinin paylarının Borsa'da kote olabilmesi için gerekli işlemlere başlanılacak ve birleşmede 30 Haziran 2014 finansal tabloları esas alınacak.

Açıklamada ayrıca, "Şirketimizin toplam 1 Türk Lirası itibari değerli payı için 'ayrılma hakkı kullanım fiyatı'nın, söz konusu birleşme işleminin ilk defa işbu Yönetim Kurulu Karar tarihi itibariyle kamuya açıklanacağı dikkate alınarak, işbu Yönetim Kurulu Karar tarihi hariç olmak üzere, Karar tarihinden önceki otuz gün içinde Borsa'da oluşan "ağırlıklı ortalama fiyatların aritmetik ortalaması" alınarak hesaplanan 4,20 TL olarak belirlenmesine karar verildi" denildi.

KAYNAK: AA