6 bin kişiyi işten çıkaracak!

İki büyük trajediyle sarsılan ve günde yaklaşık 1 milyon dolarlık kayıp yaşayan Malezya Havayolları, 6 binini işten çıkaracağını açıkladı.

6 bin kişiyi işten çıkaracak!
6 bin kişiyi işten çıkaracak!
GİRİŞ 29.08.2014 13:38 GÜNCELLEME 29.08.2014 13:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış


Havayolu şirketinin en büyük hissedarı ve yatırımcısı Khazanah Nasional, şirketin ayakta kalmasını sağlamak için işgücünde yüzde 30'luk bir kesintiye gidileceğini, bu bağlamda 6 bin kişinin işten çıkarılacağını bildirdi.

Bu kesintinin, 1,9 milyar dolarlık, 12 maddeli kurtarma planının önemli bir parçası olduğu belirtildi.

Khazanah Nasional Genel Müdürü Azman Muhtar, basın toplantısında, havayolu çalışanlarının statülerinin kendilerine yazılı olarak bildirileceğini söyledi. İşten çıkarılacak işçilerden yaklaşık 3 bin 500'üne sonrasında yine Khazanah Nasional kontrolündeki diğer şirketlerde iş teklif edileceği kaydedildi.

Malezya Havayolları'na ait MH370 uçağı, 8 Mart'ta içindeki 239 kişiyle Kuala Lumpur-Pekin seferini yaptığı sırada kaybolmuş, bundan dört ay sonra yine havayolu şirketine ait yolcu uçağı, Ukrayna'nın doğusunda Donetsk üzerinde düşmüştü.

Donetsk'te düşen uçağın vurulduğu iddiaları gündeme gelirken, bölgede çatışan taraflardan hiçbiri, 298 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın sorumluluğunu üstlenmemişti.

YORUMLAR 1
  • anton kanton 9 yıl önce Şikayet Et
    uzakdoğu pazarına doğrudan girebilmek için. türk hava yollarına büyük bir fırsat doğdu. burada mal zaten var sadece vitrin değişecek bence göz ardı edilmemeli. konsept mevcut malaysia air i satın al veya ortak ol.
    Cevapla