Balıkçılardan bol ve ucuz balık müjdesi

Ordu’nun Fatsa ilçesinde, avlanma yasağının kalkmasına 2 gün kala balıkçılığın kalbi Yalıköy Mahallesi’nde büyük bir heyecan var.

Balıkçılardan bol ve ucuz balık müjdesi
Balıkçılardan bol ve ucuz balık müjdesi
GİRİŞ 27.08.2014 18:17 GÜNCELLEME 27.08.2014 18:17

Yılların tecrübeli balıkçılarından Mustafa Mollaoğlu, gözlemlerine göre bol palamut ve hamsi işaretleri aldıklarını ve Türk halkına ucuz ve taze balık yedireceklerini söyledi. Bir balık sezonuna daha girmek üzere olduklarını belirten balıkçı Mustafa Mollaoğlu, “Biz de balıkçılar olarak 4-4 aydan beri balığa hasret kaldık. Av yasağı nedeniyle tezgahlarda satılan balıklar vatandaşın alamayacağı şekilde pahallı.

1 Eylül tarihi itibariyle vatandaşlarımız artık taze, bol ve ucuz balık yiyebilecekler. Bol miktarda dedim çünkü bu sene palamut işaretleri çok güzel. İlk baştan palamut herhalde bu sene de olmayacak, bizi kandıracak dedik ama sonra Karadeniz sahillerinin hep palamut olduğunu tespit ettik.

Hopa’dan Sinop’a, Karadeniz’in bir ucuna kadar bol miktarda palamut var. Bu sene çinakopun da lüferinde, hamsinin bol olacağını gözlemliyoruz. Biz balıkçılık işini atamızdan dedemizden beri sürdürüyoruz. Çevirme dediğimiz gırgır balıkçılığı çok kalabalık bir ekip işi. Bir trol avcılığı gibi değil. Bir gırgır teknesinde 50-60 tane işçi olması lazım. Bu diğer balıkçılarla birlikte çok fazla istihdam sağlıyor. Köyümüzde, kasabamızda insanlara aş veriyoruz. Bizim balıkçılar olarak tek amacımız Türk halkına taze, bol ve ucuz balık yedirmek. Biz diyoruz ki Türk halkına balığı unutturmayacağız” dedi. 

KAYNAK: İHA