Türkiye'ye müjde! Rusya'dan ilk onay çıktı

Bazı Türk süt ve süt ürünleri firmalarının Rusya'ya ihracat yapma izni verildi.

Türkiye'ye müjde! Rusya'dan ilk onay çıktı
Türkiye'ye müjde! Rusya'dan ilk onay çıktı
GİRİŞ 25.08.2014 14:44 GÜNCELLEME 25.08.2014 14:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış


Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) Yönetim Kurulu Başkanı Harun Çallı, bazı süt ve süt ürünleri firmalarının Rusya'ya ihracat yapma izni aldığını bildirerek, "Şu anda 50'ye yakın firmamız Rusya'dan onay alabilecek nitelikte. 15 Eylül'e kadar tüm firmalarımız Rusya'dan onay alma sürecini tamamlar" dedi.

Çallı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya gıda otoritelerinin, geçen yıl ASÜD aracılığıyla bazı süt ve süt ürünleri fabrikalarını incelemeye geldiğini ve incelemelerin olumlu sonuçlandığını anlattı. İhracat için onay sürecinin beklendiğini kaydeden Çallı, Rusya'nın ABD ve AB'ye gıda ithalatı konusundaki ambargo kararının ardından onay sürecinin hızlandığını ve tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Harun Çallı, "Bazı süt ve süt ürünleri firmalarımız Rusya'ya ihracat yapma izni aldı. Türkiye'de mandıralar dışında sektörde faaliyet gösteren birçok firma bu onayı alabilir. Şu anda süt ve süt ürünlerinde 50'ye yakın firmamız Rusya'dan onay alabilecek nitelikte. 15 Eylül'e kadar tüm firmalarımız Rusya'dan onay alma sürecini tamamlar" diye konuştu.

Bundan sonraki süreçte firmaların Rusya ile fiyat konusunda görüşeceklerini de bildiren Çallı, "Rusya'ya süt ve süt ürünleri ihracatımızın önünde hiçbir bürokratik engel kalmıyor. Firmalarımız fiyatta anlaşırsa ihracatımız hemen başlar" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Dürüst mal ihracat yaparlarsa, uzun müddet para kazanırllar !. açık konuşursak ; marmara birlik Almanyaya kapalı paketlenmiş içi cıvık siyah zeytini gönderiyor müşteri Türk marketten alıp evegidiyor açtıktan sonra market sahipleri geri almıyor marmarabirlik ve market sahipleri parasını kazanıyor ama müşteri marmara birlik malı almıyor artık ! yarın birgün iflas ederse kabahat marmara birlikte !
    Cevapla