Okulların yemek ücretleri dudak uçuklatıyor

Özel okulların velilerden talep ettiği yemek ücretleri dudak uçuklattı. 8 aylık yemek ücreti 5 bin liraya çıkıyor.

Okulların yemek ücretleri dudak uçuklatıyor
Okulların yemek ücretleri dudak uçuklatıyor
GİRİŞ 23.08.2014 08:49 GÜNCELLEME 23.08.2014 12:29


Ebeveynlerin çocuklarının daha kaliteli eğitim almaları için yıllık 45 bin liraya kadar çıkan paraları ödemeyi göze aldığı özel okullar, yemek ücretleriyle de cep yakıyor. Özel okulların ana okul ve ilkokul çağındaki öğrencilerden talep ettikleri 8 aylık (bir eğitim-öğretim yılı) yemek ücreti 5 bin liraya çıkıyor. Veliler rakamlar karşısında isyan noktasına gelmiş durumda. Anaokulunda okuyan çocuğuna 5 bin liraya yaklaşan yemek ücreti talep edildiğini belirten veli Zeynep Kahraman, "Bu rakam çok fahiş. Her öğün anzer balı yedirseler bile bu rakam çok yüksek. Sadece benim çocuğumdan değil o sınıfta bulunan 20 öğrenciden de bu parayı alıyorlar. Ortaya korkunç rakamlar çıkıyor" diye veryansın ediyor. Okul yetkilileri sabah kahvaltısı ve öğle yemeğinden oluşan öğünlerin sağlıklı ve kaliteli ürünlerden oluştuğunu, bunun yanı sıra çalışan aşçı, temizlik görevlileri ile birlikte maliyetin yükseldiğini belirtiyor.

KANTİNİ KAPATIYORLAR

Bir şirkette çalışan yetişkine şirketlerin verdiği yemek kartlarının 1 yıllık tutarının 4 bin 500 lira olduğu göz özüne alındığında rakam daha net ortaya çıkıyor. İlkokul birinci sınıfa kızını kayıt ettiren Yasemin Gülmez ise, "Okul, yemek ve servise ödediğimiz ücret yıllık 50 bin lirayı geçiyor. Böyle bir rakam olamaz. Çocuklarımız yumuşak karnımız. Bu zaafımızdan yararlanıyorlar. Ödeyebilmemiz için de taksit yapıyorlar. Yemek ücretini verelim diye kantini kapatan okullar var" diye anlatıyor.

KAR EDİYORSA HAİNDİR !

Pek çok okul yemek ücretlerine tepki almamak için bu tutarı 'yemek ve diğer' başlığı altında talep ediyor. Paketin diğer kısmını ise kırtasiye, şehir içi gezi ve eğitsel etkinlik masrafları oluşturuyor. Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Eş Başkanı Cem Gülan, "Bir okul velisine sunduğu yemek ücretini açıklayamıyorsa suçludur. Yemek ücretlerini kâr etmek amacıyla yükseltiyorsa haindir. Pek çok okul veli bulmakta zorlanıyor. Rakamları yükseltmek yerine düşürmeleri gerekiyor" diye konuştu.

KAYNAK: SABAH