Samsung'a 2.3 milyon dolar ceza

Samsung ABD hükümetini yanıltmaktan 2.3 milyon dolar ceza ödeyecek.

Samsung'a 2.3 milyon dolar ceza
Samsung'a 2.3 milyon dolar ceza
GİRİŞ 22.08.2014 16:55 GÜNCELLEME 22.08.2014 16:55


Samsung'un bugüne kadar rakiplerinin şikayeti üzerine, ABD mahkemelerinde kaybettiği tazminatları hepimiz hatırlıyoruz. ABD'de başı dertte olan şirkete bir para cezası daha kesildi. Ancak bu seferki para cezası direk ABD hükümeti tarafından verildi.

Washington Post'un haberine göre Samsung, hükümet kurumlarına cihaz satarken, cihazların üretim yerini sakladı. Samsung, teknoloji firmalarının ABD hükümeti ve kurumlarına elektronik cihazlar satabilmek için cihazların ya ABD'de ya da ABD'nin ticaret anlaşmasının olduğu ülkelerde üretilmesi şartına uymadı. Şirket, bu kurumlara sattığı ürünlerin Güney Kore ve Meksika'da üretildiğini bildirmişti. Ancak gerçeğin böyle olmadığı ortaya çıktı.

Şirketin, ABD hükümetine sattığı ürünlerin Çin'de üretildiğini sakladı ve bu da para cezası almasına neden oldu. Olayı bilen Samsung'a yakın kişiler, Adalet Departmanı'na ihbarda bulundu. Firmaya soruşturma açılması üzerine, olayın fazla büyümesini istemeyen Samsung, 2.3 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti.