Mobili en iyi kullanan şehirler belli oldu

Turkcell mobil teknolojileri en iyi kullanan şehirleri açıkladı.

Mobili en iyi kullanan şehirler belli oldu
Mobili en iyi kullanan şehirler belli oldu
GİRİŞ 21.08.2014 10:51 GÜNCELLEME 21.08.2014 10:51


Geçtiğimiz günlerde Akıllı Şirket vizyonu kapsamında yaptığı araştırmanın sonuçlarını açıklayan Turkcell mobil teknolojileri en iyi kullanan şehirleri açıkladı.

30 ilde 50 binin üzerinde kurumsal müşterisiyle  görüşen  Turkcell,  bu çalışmayla Türkiye’nin “Akıllı Şirket” haritasını  çıkardı. Geliştirilen özel  bir algoritma  ile  ölçümlenen  şirketlerin  teknoloji  kullanımında  temel haberleşme, bilgiye erişim, iş/varlık yönetimi, müşteri yönetimi ana kriterler olarak belirlendi ve şirketler bu kriterlere göre değerlendirildi.

Araştırmanın sonuçlarına göre İzmir, Antalya, Bursa, Konya ve Mersin  illerinde şirketlerin  teknoloji dönüşümleri ivme kazandı ve listede daha üst sıralara oturdu.

Turizm sektöründe iş verimliliğini ve takibini arttırmak amacıyla, yaygın tablet, saha yönetim çözümleri ve akıllı telefon kullanımı ile birlikte, Antalya Akıllı Şirket skorunda sıçrama yaptı. Mobil interneti, M2M ve pazarlama çözümlerini daha yoğun olarak kullanmaya başlayan İzmir, Bursa ve Konya ise listede ön sıralara yükselmeyi başardı.

Enerji sektöründe büyük sıçrama

Sektör bazında değerlendirildiğinde ise özellikle enerji sektöründe bir sıçrama gerçekleştirildiği açıkça görülüyor. 3 yıl önceki “İlk 10” listesinde yer almayan “Kamu ve Devlet Kurumları”nın da makineler arası iletişim (M2M) ve pazarlama çözümleri ile vatandaşa ulaşarak ve yeni hizmetler sunarak teknolojiyi daha fazla kullanıp listeye girdiği dikkat çekiyor. 

2011 En Mobil İller:

1. İstanbul, 2. Ankara, 3. Sakarya, 4. İzmir, 5. Kocaeli, 6. Bursa, 7. Antalya, 8. Adana, 9. Gaziantep, 10. Mersin.

2014 En Mobil İller:

1. İstanbul 2. Ankara 3. İzmir 4. Antalya 5. Bursa 6. Kocaeli 7. Konya 8. Adana 9. Mersin 10. Gaziantep.

En Mobil Sektörler 2011:

 1. Finans, 2. Endüstri-Üretim 3. İnşaat, 4. Hızlı Tüketim Malzemeleri, 5. Tekstil, 6. Lojistik, 7. Eğitim, 8. Sağlık, 9. Bilgi Teknolojileri, 10. Medya-Reklam.

En Mobil Sektörler 2014:

1. Finans, 2. Endüstri-Üretim, 3. Enerji, 4. Hızlı Tüketim Malzemeleri, 5. Tekstil, 6. Lojistik, 7. Eğitim, 8. Sağlık, 9. Bilgi Teknolojileri, 10. Kamu ve Devlet

KAYNAK: EKOTRENT