Böyle fark görülmedi! Aktarda 35 pakette 300 TL

Yemekleri tatlandırmak, şifa almak için kullanılan baharatlar, paketlenince fiyatı kat kat artıyor.

Böyle fark görülmedi! Aktarda 35 pakette 300 TL
Böyle fark görülmedi! Aktarda 35 pakette 300 TL
GİRİŞ 21.08.2014 11:08 GÜNCELLEME 21.08.2014 11:13
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Aktar ile paket fiyatı arasında 8 kata varan fark ortaya çıkıyor. Küçük gramlık paketlerde baharat alan tüketici, bunun farkına ancak kilogram hesabı yapınca varıyor. Bu arada firmalar da büyük miktarlarda haksız kazancı ceplerine indirmiş oluyor. Manşet.at'ın İstanbul'daki aktarlar ile bir marketteki Arifoğlu, Bağdat ve Ülker Ducros markalarının fiyatlarını karşılaştırdığı araştırmasına göre; marketten pakette baharat alan tüketici, en ağır darbeyi kekikte yiyor. Aktarda kilosu 35 liradan satılan kekiğin fiyatı, pakete girince minimum 72 lira oluyor. Cam şişede ise kilo fiyatı 300 lirayı buluyor. Tüketiciler bir diğer fiyat uçurumuyla da nanede karşılaşıyor. Marketlerde satılan paket nanelerin kilogram fiyatı 55 lira ila 238 lira arasına denk geliyor. Oysa aktarda nanenin kilosu sadece 30 lira...

3 MARKADA BÜYÜK FARK

Zencefil ve zerdeçal aktarda kilosu 30 liradan satılıyor. Ama "Küçük paket yeter" deyip markete gidenlerin 6.5 kata varan para ödemesi gerekiyor. Çünkü 30 gramlık paketlerde satılan zerdeçalın kilosu 150, zencefilin kilosu ise 174-194 liraya geliyor. Çam fıstığını Ülker 23, Arifoğlu ve Bağdat 25 gramlık paketlerde satıyor. 8.45 ile 8.95 lira arasında fiyatlarla satılıyor. Bu da kilo fiyatını 348- 367 lira arasına oturtuyor. Aktarda ise fiyat 130-150 lira arasında değişiyor. Yani paket fiyatı aktarın 200-240 lira üzerinde...

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 8
  • Karacaoğlan 9 yıl önce Şikayet Et
    aktarlar da kazıkçı,35 tl filan hikaye.... rami kuru gıda sitesinde en kaliteli kekiğin kilosu 15 lira,kavanoza girdiğinde kilosu 300 liraya çıkıyorsa ortada 20 misli kazık var demektir.türkiye'de en fahiş karları iletişim şirketleri ve baharat satıcıları kazanıyor.
    Cevapla
  • hasanzafergülten 9 yıl önce Şikayet Et
    ADAM KAZIKLAMA USULÜ. Bazı ekmeklerde öyle olmadımı... bugün bir fırından 1 tl ye alabileceğimiz ekmeğin,bir market unlu mamuller reyonunda 50 krş luk noylon kağıt ambalaja konmuş fiatı 2-3 misli. ekmek aynı ekmek ,arada tek fark 50 krş luk luk ambalaj. ve yine bir et markette bir bütün tavuk alıp parçalatırsak daha karlı çıkıyoruz, şayet yine 50-100 krş luk ambalaj kutularına konup,üstüne jeletin çekilmiş ambalajlı paketlerden parça tavuk alırsak kilo başına 3-4 tl kazık yiyoruz en azından. AB ye uymak için ,5-10 tlik şeyi,paketlenmiş haliyle 15-20 tl ye mi alacağız. biraz denetim yapılsın denetim. paketlenmiş malların kilo fiatina bakılsın,fiatlar ana göre düzenlensin.
    Cevapla
  • Ercan DEMİR 9 yıl önce Şikayet Et
    mustafa çelik . saçmalımışsın. senin serbest ekonomi dediğin kapitalizm zulmü
    Cevapla
  • hamide 9 yıl önce Şikayet Et
    uçuk. aktardaki fiyatı görünce de dudağım uçukluyor benim.
    Cevapla
  • Mustafa Çelik 9 yıl önce Şikayet Et
    Yusuf Dukan'a cevaben. Ticaretle uğraşmadığın belli. Bu haberdeki ve senin yorumundaki "kazıklanma" ifadesi helal kazanılan paraya atılmış bir iftiradır. Serbest piyasa ekonomisinin olduğu yerde kazıklanma olmaz. Kazıklanma zaruri ihtiyaçların "tekel" den karşılanmasıyla olur. Vatandaşlara zorla satış mı yapılıyor, aktarların önü mü kapatılıyor. Aksine, insanlar aktara güvenmeyip marketten alıyor. Hoş aktarın ne olduğunu bilmeyen yüzlerce insan da vardır. Marketleri takdir ediyorum. Fiyatlarını koymuşlar, isteyen alır, istemeyen gider aktardan alır. Marketin elindeki fiyat yüzünden satılmazsa, cirosunu etkilerse o da fiyatlarını düşürmek mecburiyetinde kalır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle