Rusya'nın tavuk ihtiyacını karşılamaya hazırız

Rusya'nın Batılı ülkelere yaptırım kararı almasının ardından Türk üreticiler tavuk ihtiyacını karşılamaya hazır olduklarını bildirdi.

Rusya'nın tavuk ihtiyacını karşılamaya hazırız
Rusya'nın tavuk ihtiyacını karşılamaya hazırız
GİRİŞ 20.08.2014 11:50 GÜNCELLEME 20.08.2014 11:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış


Rusya'nın Ukrayna krizi nedeniyle Batılı bazı ülkelere karşı yaptırım kararı alması, yüksek gümrük vergileri yüzünden bu pazara giremeyen beyaz et sektörünü umutlandırdı.

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Yönetim Kurulu Başkanı Sait Koca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk firmalarının Rusya'ya ihracat için yasal altyapıya sahip olduğunu söyledi.

Rusya'ya ihracat için önceki yıllarda gerekli izinlerin aldığını ancak yüksek gümrük vergileri nedeniyle pazara girilemediğini belirten Koca, şirketlerin her an için ihracat yapabilecek konumda olduğunu ifade etti.

Rus yönetiminin aldığı kararın sektör için önemli bir fırsat olduğuna işaret eden Koca, "Beyaz et sektörü, Rusya'nın Batılı ülkelere yaptırım kararı almasının ardından büyük bölümünü ABD'den ithal ettiği tavuk ihtiyacını karşılamaya hazır" dedi.

YORUMLAR 1
  • hasanzafergülten 9 yıl önce Şikayet Et
    RUSYA NIN İHTİYACI. Sütten sonra sıra tavuğa geldi,tavuğada zam gelecek desenize... çünkü dış ülkelere ihraç olan ürünlerin ,dış pazarı çoğaldıkça ,olan bize oluyor. ürüne talep çok olunca fiatı artırıyorlar muhtemelen. kaybeden vatandaş,kazanan üretici ve pazarlamacılar oluyor.
    Cevapla