Ünlü diş macunu markasıyla ilgili ağır iddia!

Dünyanın en tanınmış diş macunlarından birinde kanserojen ve cinsel gücü azalttığı iddia edilen bir maddenin bulunduğu iddia edildi.

Ünlü diş macunu markasıyla ilgili ağır iddia!
Ünlü diş macunu markasıyla ilgili ağır iddia!
GİRİŞ 13.08.2014 10:44 GÜNCELLEME 13.08.2014 10:45
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış


Dünyanın en büyük ağız sağlığı ürünleri firmalarından Amerikan Colgate’in ‘Colgate Total’ adıyla 1992 yılından beri 100 ülkede satışını yaptığı diş macunu ile ilgili ‘kanserojen’ iddiası dün ABD’nin en önemli medya organlarından Bloomberg tarafından dile getirildi.

Bloomberg’e göre, birçok sağlık ürünleri firmasının yıllar önce ürünlerinden çıkardığı, Avrupa Birliği tarafından yasaklanan triclosan adlı kimyasal madde Colgate Total’de halen bulunmaya devam ediyor.

Colgate, 1992’de Amerika‘nın 1 numaralı sağlık otoritesi Gıda ve İlaç Enstitüsü’ne yaptığı izin başvurusunda bu maddenin zararsız olduğunu gösteren bilimsel deneylerin de içinde bulunduğu 35 sayfalık bir rapor sunmuştu.

FDA de hemen hemen tamamı Colgate tarafından finanse edilen bu araştırmalara dayanarak Colgate Total adlı ürünün satışına o dönemde onay verdi ve bu ürün halen o onay doğrultusunda üretiliyor.

YENİDEN İNCELENSİN

Oysa ki son dönemde özellikle hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar triclosan maddesinin troid bezlerinin çalışmasında sorun yaratabileceğini, cinsel gücü ve sperm sayısını azaltabileceğini ve kasların gevşemesine sebep olabileceğini ortaya koydu.

Daha da önemlisi bu maddenin kanserojen olabileceği yönünde çok önemli şüpheler belirdi. Ayrıca hamile kadınlar tarafından kullanılması durumunda doğacak çocuğun kilosunun da düşük olmasına sebep olabileceği belirtildi.

Şimdi uzmanlar FDA’in Colgate Total için verdiği onayı yeni araştırmalar ışığında yeniden değerlendirmesini, bu maddeyi içeren el sabunu ve diğer temizlik ürünlerinin de benzer bir araştırma sürecine tabi tutulmasını talep ediyor.

YORUMLAR 10
  • hasanzafergülten 9 yıl önce Şikayet Et
    EN İYİSİ. Yorumlara bakılırsa bir bakıma doğru,en iyisi peygamberimizin ve atalarımızın kullandığı... MİSVAK AĞACı çubuğu anlaşılan,elimde biraz macun var,tüketeyim,geçecem MİSVAK a.
    Cevapla
  • sinan karaöz 9 yıl önce Şikayet Et
    Hassasiyetimiz ne yönde olmalı?. Hayır sanki çok ihtiyacımız var da böyle ürünlere satılıyor.Aldığımız ürünleri sorgulamaz olmuşuz artık dine caiz mi değil mi diye.Artık bunlara dikkat etmek gerekiyor.Kanserojen mi değil mi hijyenik mi değil mi tamamen onların piyasası hakim olmuş pazarlarımız da .Hiç kimse çıkıp da dine uygun mu değil mi demiyor.Kimi ürünlerde domuz kullanılıyor adam hijyenik mi değil mi diye bakıyor üretilen tesis hijyenik üretim aşamaları hijyenik ama en başta kullandıkları domuz hijyenik değil.o yüzden doğru olan dinimize uygunluğu denetlemek ve bu konudaki kanunlarda en samimi bir şekilde ve dini bir titizlikle düzenleme yapmak gerekir.İnşallah bu konuda güzel adımlar atılması temenisiyle...
    Cevapla
  • SessizMuhendis 9 yıl önce Şikayet Et
    Kullanan var mi ki??. Hindistan cevizi yagi - Karbonat Soda - Tuz - Adacayi kirintilari ve Bitkisel Gliserol ile yapilan ev yapimi dis macunu BIN KAT daha iyidir. 2. Dunya savasinda `Florid`in iskence serumu olarak Almanlar tarafindan kullanildigini bilmeyen, disleri aslinda korumayip erittigini bilmeyen insanliga yillarca `bakin,yumurta erimiyor` diyip yutturulmaya calisilan urunler bunlar...Almayin,Aldirmayin!!!
    Cevapla
  • lütfi kocaman 9 yıl önce Şikayet Et
    diş macunlarındaki tehlikenin devamı ise. diş macununlarında florid ve sodyum laurel sulfat ve bir çok kimyasal kullanılır bunlardan bu ikisi hakkın biraz bilgi aktarayım florid aliminyum endüstrisinde üretim esnasında açığa çıkan bir atık üründür. diş macunlarına dişleri korur yalanı ile sokulmuştur. bir çok yan etkisi olmakla birlikte epifiz bezinin çalışmasını bozar bağışıklık sistemini çökertir kısırlığa sebep olur çocuklarda zeka ve algılama geriliğine yol açar hormonal dengenin yapısı ve işleyişini bozar ikincisi sls bütün temizlik ürünlerinde görebilirsiniz tek görevi bütün ürünlerde bolca köpürmeyi sağlar. zararları başta cilt, gözler ve cigerler olmak üzere iç organlara göre arar verebilir. Ekosistem açısından zehirlidir. Saçlarda kök hüçrelerine zarar vererek saç dökülmesine neden olabilir.
    Cevapla
  • Abdullah Tanrıkulu 9 yıl önce Şikayet Et
    En güzeli misvak. Sünneti seniyye ve doğal ürün ve de bir çok faydası var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle