Cepte uyarı tonunu kaldırma sinyali

Tüketici dernekleri, "Numara taşımadaki uyarı tonunun kaldırılması sakıncalı olabilir" görüşünde...

Cepte uyarı tonunu kaldırma sinyali
Cepte uyarı tonunu kaldırma sinyali
GİRİŞ 31.07.2014 16:41 GÜNCELLEME 31.07.2014 16:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), yayınladığı yönetmelik taslağı ile numara taşıma  ‘uyarı tonu’nun kaldırılmasının önünü açmak istiyor. Sektörün görüşüne açılan yönetmelik taslağına göre, ‘uyarı tonu’ kaldırılacak ve yalnızca bu uyarıyı duymak isteyenler özel talepte bulunarak hizmet alacaklar. Tüketici dernekleri ise, uyarı uygulamanın kaldırılmasının müşteriye bırakılmasının doğru olacağı görüşünde.  

BİLGi HAKKI 

Tüketiciler Birliği Başkanı Nazım Kaya, her yöne tarifelerin artmış olmasının uyarı tonunun kaldırılmasına gerekçe olamayacağını belirterek, “Ülkemizde hâlâ sınırlı gelir sahibi birçok tüketici şebeke içi paketleri tercih ediyor.  Bu durum tüketicinin bilgilenme hakkının elinden alınmasına yol açacaktır” diye konuştu. 

MAKUL NEDENİ YOK

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Başkanı Aydın Ağaoğlu ise, numara taşımada uyarı tonu uygulamasının kaldırılmasının kullanım alışkanlıklarında radikal değişikliğe neden olacağını belirtti. Ağaoğlu, “Makul bir nedeni olmayan böyle bir düzenleme yapılarak uyarı tonu uygulaması kaldırılacaksa, bu uyarı tonunu duymak istemeyenlerin başvurusu halinde, sadece o kişiye uyarı tonu verilmemesi söz konusu olmalıdır” diye konuştu.  

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 1
  • aaa bbb 9 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle Kaldırılmalı !!!. Bu nedir arkadaş ya. Herkesin her yöne paketi var zaten. Her yöne paketi olmayanın da her yöne tarifesi var. O da yoksa zaten dk.sı 44 kuruş gibi bişey. 1 saat konuşmasınlarda o zaman 2-3 dk.da hallediversinler işlerini. En az 1 saniye kayıo oluyor arama esnasında ve karşıdaki kişi sanki fişlenmiş gibi uyarı veriliyor !!!
    Cevapla