Madencileri hayrete düşüren tebliğat

Soma Kömür İşetmeleri’ne ait ocaklardan Işıklar’dan gönderilen tebligat madencileri hayrete düşürdü.

Madencileri hayrete düşüren tebliğat
Madencileri hayrete düşüren tebliğat
GİRİŞ 31.07.2014 07:27 GÜNCELLEME 31.07.2014 07:27
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış


“Şirketiçi İş Güvenliği eğitimine Davet” başlığıyla gönderilen tebligatta, “Bildiğiniz gibi 13.05.2013 günü Eynez Kömür Ocağı’nda meydana gelen iş kazasından bu tarihe kadar şirketimize ait iş yerlerinde işin durdurulması sebebiyle çalışma yapılmamış, yapılamamıştır. Şirketimizin yönetimi, çalışanlarımızda çalışmadan geçen uzun süre sebebiyle iş güvenliği eğitimi içinde unutma olabileceği endişesi taşımaktadır. Bu eksikliğin giderilmesi için çalışanlarımıza şirket içi iş güvenliği tekrar eğitimleri verilmesi kararı alınmıştır” denildi.

İşçilere gönderilen tebligatın ikinci bölümünde ise eğitime gelinmemesi durumunda, “İş hukuku mevzuatı” çerçevesinde işlerine son verileceği belirtildi.

“Tehdit ediliyoruz”

Işıklar Ocağı’nda çalışan madenciler ise gönderilen tebligata tepkili. 31 Temmuz’da verilecek eğitim için kendisine gönderilen tebligatı Milliyet’e değerlendiren madencilerden S.K., şirketin işçileri işten çıkartmak için her fırsatta tehdit uyguladığını belirterek, “Gelen son tebligatla neye uğradığımı şaşırdım. Her fırsatta farklı sebeplerle tehdit ediliyoruz. Şirketin bu yaptığı kapalı zarfla tehditten başka bir şey değil” diye konuştu.

YORUMLAR 2
  • kaya karabulut 9 yıl önce Şikayet Et
    ZORUNLU EGITIM. Adam senı egıtıme çağırıyor gıdeceksin kardeşim. evde yat hampadan maaş al duygu somürüsü yap.oh ne güzel ...bu millet size sahip çıkmasını bildi. hukumet birazda işverene sahip çıkarsa iyi olur...ekonomının ıyı oluşundan bahsedeceksın. ekonomının lokomotiflerinin raydan çıkmasına göz yumacaksın.yok böyle bir şey...karnındaki altınları alayım diye altın yumurtlayan tavuğu kesersen oğluna yiyecek yumurta kalmaz haberin olsun...
    Cevapla
  • mustafa kara 9 yıl önce Şikayet Et
    işte bu olmadı. bu tehdit değil neden böyle bir algı oluşturmak isteniyor,adam iş güvenliği eğitimi yapsa tehdit deriz,yapmasa yapmadı deriz,iş güvenliği uygulaması zorunlu bir eğitimdir,
    Cevapla