Havayolu şirketi kurmaya hazırlanıyor

Türk Hava Kurumu hava yolu şirketi kurma çalışmalarına başladı.

Havayolu şirketi kurmaya hazırlanıyor
Havayolu şirketi kurmaya hazırlanıyor
GİRİŞ 30.07.2014 12:04 GÜNCELLEME 30.07.2014 12:04


Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Osman Yıldırım, hava yolu şirketi kurma çalışmalarına başladıklarını belirterek, "Kurulacak hava yolu şirketi başlangıçta çok büyük olmayacak. Hem kargo hem de yolcu taşımacılığı yapılacak" dedi.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda Türk insanının kolay ve emniyetli ulaşım yolu olan havayolunu tercih etmeye başladığını ifade ederek, bunun çok parlak bir sektör olduğunu söyledi.

THK'nın, uçak ve helikopterlerin bakımlarının yapıldığı Türkiye genelinde 4 merkezi ile Isparta'da Havacılık Eğitim Kompleksinin bulunduğunu anlatan Yıldırım, "Biz şu anda kendi havayolu şirketimizi kurma çalışmalarını sürdürüyoruz. Kuracağımız havayolu şirketi THK bünyesinde olacak. Hem kargo hem de yolcu taşımacılığı yapılacak" diye konuştu.

Yıldırım, havayolu şirketinin başlangıçta çok büyük olmayacağını, kargo ve yolcu taşımacılığı yapılacağını söyledi.

Uçak bakım kabiliyeti olan THK'nın havacılık alanında çalışacak pilot, kabin memuru, meydan işletmecisi gibi personel yetiştiren THK Üniversitesi olduğunu anımsatan Yıldırım, şöyle konuştu:

"THK, bünyesine bir havayolu şirketi katarsa sistem bütünlüğünü sağlamış olacak. Bunun için çalışıyoruz. THK'nın önümüzdeki 25 yılını planladık. Biz koltuğa yapışmadık, buradaki işimiz bittiğinde burayı bırakacağız. Ama burada kurduğumuz sistem, bizden sonraki başkanlar tarafından da THK'yı 2050'li yıllara kadar taşıyacak."

Yıldırım, havayolu şirketinin bu yıl içinde kurulup çalışmalarına başlamasını planladıklarını belirtti.

KAYNAK: AA