Türkiye'nin en ucuz eti bu ilde satılıyor

Ağrı'da koyun eti 16-18, dana eti 18-22, kıyma ise 19,50 liradan satışa sunuluyor.

Türkiye'nin en ucuz eti bu ilde satılıyor
Türkiye'nin en ucuz eti bu ilde satılıyor
GİRİŞ 27.07.2014 13:43 GÜNCELLEME 27.07.2014 13:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ağrı Ziraat Odası Başkanı Yavuz Aydemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin üçüncü büyük merasının Ağrı'da olduğunu belirterek, meralarda beslenen hayvanların daha sağlıklı ve etinin de daha lezzetli olduğunu söyledi.

"Türkiye'nin en ucuz, en lezzetli ve en kaliteli eti Ağrı'da satılmaktadır" diyen Aydemir, Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyükşehirlerde yaşayan Ağrılıların da etlerini, kentte yaşayan akrabaları aracılığıyla Ağrı'dan sipariş ettiklerini vurguladı.

İl dışında yaşayan 1,5 milyon dolayında Ağrılı olduğunu bildiren Aydemir, tüm Ağrılıların et ihtiyacını kentten karşılamasının kent ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Aydemir, amaçlarının diğer illerdeki hayvan tüccarlarını Ağrı'ya getirmek olduğuna değinerek, ucuz ve kaliteli et için Ağrı'nın önemli bir potansiyele sahip olduğunu dile getirdi.

YORUMLAR 1
  • hasanzafergülten 9 yıl önce Şikayet Et
    DOĞRUDUR. Askeriği mi Ağrı ya yakın yapmıştım,bundan 30-35 sene önceydi,her yer koyun kuzu kaynıyordu,adam boyunu geçkin otluklar vardı.üretim kendilerine ait olunca,2 inci,3 üncü-4 üncü eller olmayınca gayet normal. et mesala Ağrı dan ,İstanbul a gelinceye kadar kaç el değiştirir,düşünün ,üretici Ağrı da bu işle uğraşan pazarlamacılara,pazarlamacı mezbahalara,mezbahalar kasap ve marketlerin et reyonlarına,her biri üstüne fiat koyuncada,18 tl lik et,35-40 tl olur tabii. etin ucuz olması için ,aracıları aradan çıkarıp,etin direk satıcılara satılması lazım.bunun içinde koyun ve inekler üretim yerlerinde kesilip,soğutuculu nakliyat araçlarıyla direk gelmeli büyük şehirlere.
    Cevapla