Halkbank iştiraklerini ÖİB aracılığı ile satacak

Hükümetin özelleştirme gündeminde olan Halk Bankası’nın sigortacılık iştiraklerini Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) satacak.

Halkbank iştiraklerini ÖİB aracılığı ile satacak
Halkbank iştiraklerini ÖİB aracılığı ile satacak
GİRİŞ 23.07.2014 10:01 GÜNCELLEME 23.07.2014 10:01

Halk Bankası’nın Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, bağlı ortaklıklarından Halk Sigorta ile Halk Hayat ve Emeklilik’in sermayesinde sahip olduğu doğrudan veya dolaylı hisselerin kısmen veya tamamen satışlarının ÖİB aracılığıyla yapılmasına karar verildiği belirtildi.

Karara göre, satış işlemlerine ilişkin sürecin yürütülmesi için bankanın genel müdürlüğü yetkilendirildi.

İŞTİRAK HİSSELERİ ALINACAK

Halkbank’tan KAP’a yapılan açıklamada, bağlı ortaklıklarından Halk Sigorta ile Halk Hayat ve Emeklilik’in kendi ortaklık portföylerinde yer alan banka bağlı ortaklıklarına ait hisselerin satın alınmasına karar verildiği belirtildi.

Açıklamaya göre, Halk Sigorta’nın ortaklık portföyünde yer alan Halk Hayat ve Emeklilik, Halk Portföy Yönetimi, Halk Faktoring, Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Halk Yatırım Menkul Değerler ve Halk Finansal Kiralama hisseleri rayiç değerleri baz alınarak satın alınacak.

Ayrıca, Halk Hayat ve Emeklilik’in ortaklık portföyünde yer alan; Halk Portföy Yönetimi, Halk Faktoring, Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Halk Finansal Kiralama ve Halk Yatırım Menkul Değerler hisseleri de şirketlerin yasal kayıtlarında izlenen rayiç değerleri baz alınarak satın alınacak.

SİNGAPUR’DA TEMSİLCİLİK 

Halk Bankası KAP’a yaptığı üçüncü bir açıklamada da, Asya-Pasifik bölgesindeki uluslararası kurumsal yatırımcılar ve muhabir bankalar ile ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Singapur’da temsilcilik ofisi açılmasının kararlaştırıldığı da belirtildi.

KAYNAK: DHA