"Faiz yüde 4,50 ve ya 5,0 olmalı"

Dünya Ekonomik ve Stratejik Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ünsal Ban, Merkez Bankası’nı yüksek faiz nedeni ile eleştirdi.

"Faiz yüde 4,50 ve ya 5,0 olmalı"
"Faiz yüde 4,50 ve ya 5,0 olmalı"
GİRİŞ 21.07.2014 14:51 GÜNCELLEME 21.07.2014 14:51

Dünya Ekonomik ve Stratejik Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ünsal Ban, Merkez Bankası’na yönelik eleştirilerine devam ederek “Politika faizinde olması gereken yüzde 4,5-5,0 seviyeleridir. Bunun üzeri ziyandır. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır” dedi.

Ankara’da katıldığı bir programda ekonomik gelişmeleri değerlendiren Ekonomi Profesörü Ünsal Ban, “Yüksek faiz, üretimi engelleyen en önemli unsurdur. 12 senelik AK Parti iktidarında ekonomik istikrar sağlanmış, devlet-millet kaynaşması ve barışı yakalanmıştır. Merkez Bankası, yüksek faiz politikasından derhal vazgeçmelidir” dedi.

Aynı zamanda Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü de olan Dünya Ekonomik ve Stratejik Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ünsal Ban Merkez Bankası’nı sert bir dille uyarırken, “Merkez Bankası, hafta içinde gerçekleşen Para Politikası Kurulu toplantısında 50 baz puanlık sınırlı bir indirime giderek politika faiz oranını yüzde 8,25 seviyesine indirdi. Kepçeyle alıp kaşık ile veren Merkez Bankası elini yine taşın altına koymadı. Söylemekten yorulduk; Yüksek faiz ülkemizin ve milletimizin üzerine fazladan yük bindirmek, ülkemizin üretim potansiyeline köstek olmak anlamına gelmektedir. Politika faizinde olması gereken yüzde 4,5-5,0 seviyeleridir. Bunun üzeri ziyandır. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır” diye konuştu.

KAYNAK: İHA