Borajet yeni jet uçağına kavuştu

Borajet Havayolları, prestijli havayolu şirketlerinin filosunda bulundurduğu Embraer E190 jet uçaklardan ilkini dün filosuna kattı.

Borajet yeni jet uçağına kavuştu
Borajet yeni jet uçağına kavuştu
GİRİŞ 30.06.2014 11:19 GÜNCELLEME 30.06.2014 11:19

Borajet Havayolları’nın ilk E190 jet uçağı 29 Haziran 2014 Pazar günü Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaptı. Havalimanında yoğun ilgi gören Borajet Havayolları E190 jetinin, uçak tipi ile Türk Sivil Havacılığı'na bölgesel havacılıkta yeni bir soluk katması bekleniyor. Borajet yetkilileri, 2014 yılı Eylül ayına kadar tüm filosunun E190 Jet uçakları ile yenileneceğini belirttiler.

Borajet Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Akol, “Filomuza dahil ettiğimiz Embraer E190 Jet uçakları ile yatay ve çapraz uçuş network ağımızı genişletmeye ve yüksek hizmet kalitesi anlayışı ile yolcularımızın konforlu seyahat etmelerini sağlamaya devam edeceğiz. Mevcut networkümüze yatay ve çapraz uluslarası bölgesel uçuşları da ekleyerek 2014 yılında yüzde yüzün üzerinde büyüme gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.” dedi

Borajet’in filosuna kattığı Embraer E190 Jetler, full glass cockpit (tamamen dijital kokpit donanımı), fly by wire ( elektronik uçuş kontrol sistemi), CMC (Merkezi bakım yönetim sistemi) ve Acars (Uçak iletişim adresleme ve raporlama sistemi) gibi yeni jenerasyon teknolojik donanımlar bulunmaktadır.

Borajet’in halen filosunda çift motorlu turboprop kısa mesafeli bölgesel yolcu uçağı olan ATR 72’le 78 yolcu taşıyabilmektedir.

Borajet, 2008 yılında uçuş hayatına başladı. Bölgesel havacılık sektöründe çalışan Borajet çift motorlu tunbotrop kısa mesafeli yolcu uçağı olan ATR72-500 tipi uçaklar ile hizmet veriyor. Türkiye’nin en küçük havalimanları olan Çanakkale, Alanya Gazipaşa, Gökçeada,, Balıkesir, Edremit, Kocaeli, Çorlu ve Zonguldak gibi havalimanlarına bölgesel uçuşlar yapıyor.

KAYNAK: DHA