Mardin'de elektrik terörü

Mardin'in Nusaybin ile Derik İlçeleri'nde yaşanan elektrik kesintilerine vatandaş tepki gösterdi.

Mardin'de elektrik terörü
Mardin'de elektrik terörü
GİRİŞ 28.06.2014 13:10 GÜNCELLEME 28.06.2014 15:18
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Nusaybin İlçesi'nde sivil toplum örgütleri çeşitli açıklamalar yaparken halk, İpek Yolu'nu trafiğe kapattı. Derik İlçesi'nde ise, DEDAŞ önünde toplanan yaklaşık 5 bin kişi, her gün yaşanan kesintilere tepki gösterdi. DEDAŞ araçlarına saldıran bazı vatanadaşlar, güvenlik güçleri tarafından sakinleştirilildi.

Nusaybin'deki elektrik kesintilerine ilk tepki eylemi, dün Mor Yakup Mahallesi'nde bulunan DEDAŞ önünde yapıldı. İlçe genelinde elektriği kesen DEDAŞ, personeli ve yöneticilerinin binayı terkettiği belirtildi. Burada bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce kişi, elektrik kesintilerini protesto etti. 

Nusaybin Belediye Başkanı BDP'li Sara Kaya ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Aktaş, burada yaptıkları konuşma ile DEDAŞ'a tepki gösterdi. Başkanlar, ayrıca halkın da bu konuda duyarlı olması konusunda çağrısında bulundu. DEDAŞ yetkililerinin de bugün başlayan Ramazan ayı nedeniyle vatandaşa yardımcı olmaları gerektiğini savunan başkanlar, elektrik kesintilerine son verilmesi gerektiğini dile getirdiler.

İPEK YOLU'NU TRAFİĞE KAPATTILAR

Yaklaşık 10 saat süreyle elektriklerin gelmemesi üzerine ilçenin çeşitli noktalarında toplanıp Otogara gelen vatandaşlar, İpek Yolu'nu dün akşam trafiğe kapattı. Bir aydan beri köylerde her gün 5, Nusaybin'de de dün 10 saat süreyle elektriklerin kesik olmasına sinirlenen vatandaşlar, İpek Yolu'nu Otogar Kavşağı mevkiinde, yaklaşık 1 saat trafiğe kapattı. "Karanlıkta kalmayacağız, aydınlık bir Nusaybin için yolu kapatıyoruz" diye slogan atan kalabalık olaysız dağıldı. Ancak önlem alan güvenlik güçleri, dağılan gruplara gaz bombalarıyla müdahale etti.

DERİK'TE 5 BİN KİŞİ YÜRÜDÜ

Derik İlçesi'nde bir aydan beri ilçe merkezi ve köylerde sık sık elektrik kesintisine gidilmesi, vatandaşı isyan ettirdi. Önceki gün ve dün akşam saatlerinde Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Başkanı Atman Elitaş'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi, DEDAŞ binası önünde toplandı.

TRAFO MERKEZİNE SALDIRIYI POLİS VE ASKER ÖNLEDİ

Kale Mahalle Muhtarı Ramazan Dursun, hayatı elektronik cihazlara bağlı olan hastaların olduğuna dikkat çekerek, elektriklerin biran önce verilmesini istedi.

DEDAŞ aleyhinde sloganlar atan kalabalık grup, yaklaşık 500 metre yürüyerek Derik-Diyarbakır karayoluna geldi. Burada kısa bir süre yolu kapatan grup, daha sonra da 2 kilometre mesafedeki DEDAŞ trafo merkezine yürüdü. Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı olaylar sırasında, DEDAŞ trafo merkezine gelen grupta bulunan bir kaç kişi, DEDAŞ'a ait araçları taş ve sopalarla tahrip etti. Polis ekiplerine destek amaçlı önlem alan Derik Jandarma Komutanı Binbaşı Haluk Saygılı ve Emniyet Amiri Vuslat Kılıç, öfkeli grubu sakinleştirmeye çalıştı. Binbaşı Saygılı ve Emniyet Amiri Kılıç'ın 20 dakika sonra elektriklerin geleceği sözünü vermesi üzerine kalabalık grup, 2 saat süren eylem sonrasında olaysız bir şekilde dağıldı. Olayların ardından her iki ilçede de elektrikler tekrar verildi.

YORUMLAR 4
  • Mahmut 9 yıl önce Şikayet Et
    Polise çamur atmayı bırakın. Nusaybin için yolu kapatıyoruz" diye slogan atan kalabalık olaysız dağıldı. Ancak önlem alan güvenlik güçleri, dağılan gruplara gaz bombalarıyla müdahale etti. Akıllı uslu dağılan adama neden gaz atılsın...
    Cevapla
  • sıdkı güler 9 yıl önce Şikayet Et
    adil ol. Hem hırsızlık yap kaçak elektrik kullan .hem eşkıyalık yap devlet ve millet malına zarar ver..kuldan utanmıyorsan bari birazcık imanın varsa Allahtan kork. yerin altı da seni bekliyor.
    Cevapla
  • Vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    Yüzsüzlüğün bu kadarına PES!.. Utanmadan milletin elektriğini kullanacaksın, 5 krş ödemeyeceksin, nerde öyle yağma.O kadar yüzsüzler ki, herşeyde kendilerini haklı, hak sahibi görebiliyorlar.Vermeyince de yol kesip, araç yakıp kendilerince protesto ediyorlarmış.Kabahat sizde değil, sizi bu derece şımartıp tepemize çıkartanlarda. Yüzsüzlüğünüz için yapabilecek birşeyiniz yok. O sizin karakteriniz olmuş.Bu saatten sonra değişmesi pek mümkün değil.
    Cevapla
  • mohikan 9 yıl önce Şikayet Et
    en çok kaçak elektrik kullanan. en çok kaçak elektrik kullanan şehirlerden biri değilmiydi mardin ... yüzde 76 sı kaçak elektirik kullanan ...
    Cevapla