Eczacılıkta devrim gibi yenilik!

Bodrum'da 400 bin liraya kurulan "Robot eczacının" açılışı yapıldı.

Eczacılıkta devrim gibi yenilik!
Eczacılıkta devrim gibi yenilik!
GİRİŞ 21.06.2014 02:00 GÜNCELLEME 21.06.2014 11:55
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yanlış ilaç verme problemi başta olmak üzere, eczanelerdeki lojistik sorunların da önüne geçmesi planlanan robot, bilgisayar yönlendirmesiyle çalışıyor.

Eczanelerdeki ilaç dolaplarına yerleştirilen robot sayesinde eczacı, reçetede yazılı ilaçları bilgisayara yazıyor. Dolapta bulunan robot, sepet aracılığı ile kısa zamanda bilgisayar aracılığıyla komutu verilen ilaçları dolaptan toplayıp eczacının önüne getiriyor.

DEPOLAMA ALANI OLDUKÇA GENİŞ

14 bin kutu ilaç depolama alanına sahip robot, eczacıların envanterleri üzerinde kontrollerini artırıp lojistik ve satın alma problemlerini de çözüyor.

Eczane sahibi Taylan Çağlar, lojistik ve satın alma sorunlarını çözen robotun eczacıların zaman kazanmasını sağladığını söyledi.

MALİYETİ 400 BİN DOLAR!

Robotun 400 bin liraya mal olduğunu ifade eden Çağlar, söz konusu sistemin önümüzdeki süreçte daha fazla eczacı tarafından tercih edileceğini kaydetti.

ALMANYA'DA ÜRETİLİYOR

Sistemin müşteriye daha hızlı hizmet verme imkanı sağladığını belirten Çağlar, Almanya'da yapılan robotun İngiltere, İspanya, İsviçre gibi birçok ülke de kullanıldığını da sözlerine ekledi.

Açılışa katılan Eda Taşpınar ise robot eczacının önemli bir icat olduğunu, bundan sonraki aşamada yaygınlaşacağına inandığını belirtti.

YORUMLAR 5
  • Faruk Doğrusöyler 9 yıl önce Şikayet Et
    Yanlışlık olur diyenlere.... Doğru programlama ile yanlışlık %0 dır, işe yapan robot kolun üzerinde barkod okuyucu vardır (400 bin lirayı boşa vermediklerini varsayıyorum) bildiğiniz üzere ilaçlarımız karekodludur, yani kutuya özel barkod vardır, cihaz ilacı toplarken karekodunu okur onaylar ve verir, istersen o rafa başka ilaç koy fark etmez, teknik olarak yanlış ilaç verilemez, bilginize.
    Cevapla
  • Berzal BAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    saçma ve gereksiz. Bu eczacı nasıl oluyor da 400 bin dolara bu gereksiz ve saçma robotu alabiliyor. Bu eczanede paramı basıyor. Turkiyede ki eczacı olayına bir çeki düzen verilmeli. kiralık diploma olayı kesinlikle yasaklanmali.yoksa değil robot feristah gelse eczaneler deki soygun ve talanın önüne geçmesiniz
    Cevapla
  • zulmü alkışlayamam 9 yıl önce Şikayet Et
    eczacıya hayırlı olsun. eczacı reçetede okudugu ilacı bilgisayara giriyor ama hadi eczacıda yanlış okudu ilacı makina düzeltecekmi eczacı sen ilacı yanlış okudun doğrusu bu diye uyaracakmı?
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    neresi önemli. Bizide özgürlük istiyoruz diye gençlerimizin beynine girmemiş olsalar bu tip bir şey yapılması gerektiğini düşünebiliriz.Ama bizi boş şeyler ile beynimizi meşgul ediyorlar çokda matah bir şey değil icat değil yani.Bir örnek versek batılı boks maçına çıksa elinden gelse rakibinin elleri bağlı olması gerekir !! bunu ister ve menfaati gereği hiç sıkılmadanda elleri bağlı boksörle maç yapar bunların zihniyeti budur
    Cevapla
  • erdal 9 yıl önce Şikayet Et
    ulkemde 1 eczaci diplomasini 20 degisik eczaneye kiraladigi muddet ce yanlis ilac vermeler in sonu gelmez. omrunde aspirin den baska ilac gormemis adam kalkip 1 diploma kiralayip eczaane acabiliyor buda yetmezmis gibi 15 yasindaki cocugu da basina koyup ilac verdiriyor simdi bu makina olayi cozer mi bence hayir sonucta ilaclarin icine dizildigi bi depo var ve o depoyu da gene o 15 yasindaki cocuk dizecek yani 1 numaraya elma 2 ye armut 3 e portakal koyup elma istediginde 1 e basicak ki elma gelsin ya bu cocuk 1 e elma yerine portakal kor ise depodan inen ilaclari da kontrol etmeden verirlese niye etsinler ki amac burda zaman kazanmak degil mi o zaman o gun elma almaya gelen 50 kisi var ise 50 sine de portakal vermis olunacak bu isin cozumu isi ehline vermek kontrol altinda tutmak yoksa eczaneye ne gerek robot ilac hakindaki bilgiyi makina mi vericek
    Cevapla