Kürtlerden çok kritik hamle!

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi, Kerkük'teki petrol dağıtım altyapısını Türkiye'ye petrol sevk eden boru hattına bağladığını açıkladı.

Kürtlerden çok kritik hamle!
Kürtlerden çok kritik hamle!
GİRİŞ 18.06.2014 12:50 GÜNCELLEME 18.06.2014 15:36
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Irak ile Türkiye arasındaki Kerkük-Ceyhan boru hattının hasar gördüğü Mart ayından bu yana Irak Merkezi Yönetimi tarafından Ceyhan'a petrol sevkiyatı yapılamıyor.

Kerkük'ün Kürt yönetimine ait başka bir boru hattına bağlanması, kenti geçen hafta ele geçiren Kürt yönetiminin Kerkük terminalinde toplanan petrolü kendi boru hattıyla Türkiye'ye aktarabileceği anlamına geliyor.

Kurulan bağlantı Avana sahası ile Kürtlerin boru hattının bulunduğu Khurmala sahasını birbirine bağlıyor.

Bölgesel Kürt yönetimi Doğal Kaynaklar Bakanı Ashti Hawrami, katıldığı bir konferansta, hattın bağlantısının tamamlandığını söyledi.

YORUMLAR 13
  • merebay 9 yıl önce Şikayet Et
    bextreş. kürtler ve türkler kardeşçe el ele verdimi görün siz güzel günleri... yeterki 3. kişilerin/devletlerin araya girmesine izin vermeyelim
    Cevapla
  • Asabi Adam 9 yıl önce Şikayet Et
    ya la, gidin işinize... TÜRKİYE eski türkiye değil.. TÜRKİYENİN BÖLGEDEDEKİ gücünün sonuçları.. . kendi ülkesini halen küçük görenler varsa, gidin işinize bea....sizden bir cacık olmaz.. kıyamete kadar da öyle kalırsınız zaten..
    Cevapla
  • Nail Sivri 9 yıl önce Şikayet Et
    Murat Ethem efendi...... İnsanları ayırmak bir faşiste yakışır. Gider Çanakkale'de şehitlikleri gezersin Kürtleri belki tanırsın.Senin deden kim bilir nerede iken Kürtler Çanakkale'de İslamın sancağını yere düşürmemeye çalışıyordu. Kore'ye gidenlerin içinde, Kıbrıs çıkarmasında onlar hep vardı. Sen çok asil birisi olabilirsin sen Kürtleri zaten sevme. Sen İngiliz'i İsrail'i falan sev. Öz atalarını sev.
    Cevapla
  • Murat Diniz 9 yıl önce Şikayet Et
    76 milyon kardeşiz. Sıkıntısı olanlar eskiden olduğu gibi ingiliz mandasının devam etmesini isteyenler. İç savaş hayali kuranların karşısındayız. Ankarada dilenen bir suriyeli ile konuştum öğretmenmiş adamın ingilizcesi var ama iç savaş çıkınca geldi kızılayda dileniyor çoluk çocuk. Şimdi güzel ülkemizde ateistide geiziciside solcusuda ülkücüsüde kürdüde ermeniside dinciside aleviside birlikte yaşayacağız. Yoksa bizde gider atina'da dileniriz. Farklı siyasi görüşümüz olabilir herkes başkasına saygı gösterecek kimse diğerini kendine benzetmeye çalışmayacak. Alevi sünni yüzyıllardır olduğu gibi bir arada yaşacak. Yoksa tekrar ediyorum bu ülkeyi çok ararız dün suriyede olanlar bugün bizde olur. Avrupada dilenmek istemeyenler dediğimi düşünsün. Kuzey ıraktaki kürtlerde kardeşimizdir. Kalleş arayan londra'ya tel-aviv'e baksın. Işid'çilerle Malikiciler onları görmeyip birbirini yiyor
    Cevapla
  • Muhammedi 9 yıl önce Şikayet Et
    Gürhan haklı. bu işte bir bit yeniği olduğu belliydi..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle