TÜRMOB: Sorunlarımız artık çözülmeli

TÜRMOB yetkilileri sürekli ertelenen ve büyüyen sorunlarının artık çözülmesini istediklerini belirtti.

TÜRMOB: Sorunlarımız artık çözülmeli
TÜRMOB: Sorunlarımız artık çözülmeli
GİRİŞ 13.06.2014 12:03 GÜNCELLEME 13.06.2014 12:03


Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirleri Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Nail Sanlı, muhasebe ve denetim mesleğinin sürekli ertelenen ve büyüyen sorunlarının çözülmesi gerektiğini belirtti.

Sanlı, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu'nun uygulamaya girmesinin 25. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, TÜRMOB'a bağlı toplam çalışan sayısının 259 bine ulaştığını ifade etti.

Muhasebenin, finansal raporlama, denetim ve ülke ekonomilerinin gelişiminde önemli fonksiyonlar üstlendiğini belirten Sanlı, sağlıklı ve güvenilir finansal raporlamanın, sağlıklı bir ekonominin temel taşlarından biri olduğunu kaydetti. Uluslararası gelişmelerle birlikte serbest muhasebeci mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirlik mesleklerinin, kamu maliyesinin güçlenmesine katkı koymanın yanı sıra, işletmelerin gelişmesinde yol gösterici ve uluslararası alanda rekabet edebilirliğinde ivme kazandırıcı bir görev üstlendiğini ifade eden Sanlı, şunları kaydetti:

"TÜRMOB yıllardır, mesleki çıkarları ön plana almak yerine, ülke çıkarlarını gözeterek taleplerini belirlemektedir. Böylesi önemli bir mesleği icra eden meslek mensuplarımız, her geçen gün artan mesleki sorunlarının beraberinde hizmetlerini yerine getirmektedirler. Serbest muhasebeci mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirlik mesleğinin yetki ve sorumluluklarının, ülkemizde de uluslararası standartlara uygun olarak düzenlenmesi en büyük beklentimizdir. Muhasebe ve denetim mesleğinin mensupları olan bizler, sürekli ertelenen ve büyüyen sorunlarımızın artık çözülmesini istiyoruz."

KAYNAK: AA