Nükleer enerji eğitimi alacak öğrenciler belirlendi

Mersin'de kurulacak Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) istihdam edilmek üzere Rusya'da eğitim alacak öğrenciler belirlendi.

Nükleer enerji eğitimi alacak öğrenciler belirlendi
Nükleer enerji eğitimi alacak öğrenciler belirlendi
GİRİŞ 28.05.2014 12:07 GÜNCELLEME 28.05.2014 12:07

Akkuyu NGS'nin resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, firma tarafından iş garantili ve burslu eğitim almaları için Rusya Federasyonu'nda Ulusal Nükleer Araştırma Üniversitesi Moskova Fizik Mühendisliği Enstitüsüne gönderilecek öğrencilerin seçimi için yapılan sınavlar tamamlandı.

Başvuran 4 bin 800 aday arasından yazılı ve sözlü sınavdan başarıyla geçen 100 öğrenci, Rusya'da eğitim almaya hak kazandı. Firma eğitim almaya hak kazanan öğrencilerin adını internet sitesinden de duyurdu.

Önümüzdeki eylül ayında enstitüye gönderilecek öğrenciler, lisans eğitim programı (1 yıl hazırlık + 4 yıl lisans eğitimi) veya uzmanlık eğitim programında (1 yıl hazırlık + 5,5 yıl uzmanlık eğitimi) ders görecek.

Lisans eğitim programını bitiren öğrenciler başarı durumlarına ve Akkuyu Nükleer Güç Santrali için gerekli kadro listesine göre 2 yıllık yüksek lisans programına devam edebilecek. Uzmanlık eğitim programını bitiren öğrenciler de başarı durumlarına ve Akkuyu Nükleer Güç Santrali için gerekli kadro listesine göre 6 aylık yüksek lisans programını sürdürebilecek.

Eğitim programlarını başarıyla tamamlayan öğrenciler, Rosatom'un eğitim merkezlerinde uygulama eğitimi ve Rusya'da işletmede olan nükleer güç santrallerinde staja tabi tutulacak.

Rusya'daki eğitimlerinin ardından, stajlarını da tamamlayan öğrenciler, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde istihdam edilecek.

Ulusal Nükleer Araştırma Üniversitesi Moskova Fizik Mühendisliği Enstitüsü'nde şu an nükleer enerji alanında 78 hazırlık, 64 birinci sınıf ve 48 de ikinci sınıf olmak üzere 190 Türk öğrenci eğitim alıyor.

KAYNAK: AA