Paket turda sürpriz dönemi sona erecek

Paket tur düzenleyicileri, sözleşme şartlarını yerine getirmedikleri takdirde tüketicinin uğradığı her türlü zarardan sorumlu olacak ve "mağdur tatilzedeler" boşa harcanan tatil zamanı için tazminat talep edebilecek.

Paket turda sürpriz dönemi sona erecek
Paket turda sürpriz dönemi sona erecek
GİRİŞ 27.05.2014 11:26 GÜNCELLEME 27.05.2014 11:26

Milyonlarca tüketicinin beklediği Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun yarın yürürlüğe girecek. Kanun ile tüketicilere birçok yeni haklar tanınırken mevcut haklarında da iyileştirmelere gidildi.

Kanuna göre, sözleşmeden cayma hakkını yeniden düzenlenerek bu konuda tüketicilere yeni haklar getirildi. Özellikle tatil dönemlerinde tercih edilen paket turlara ilişkin yeni düzenlemeler getirilirken, tüketicilerin tatil yapmak için gittiği otel ve benzeri alanlarda kötü sürprizlerle karşılaşmasının da önüne geçilecek.

Buna göre, paket tur düzenleyicisi, sözleşme şartlarını yerine getirmediği takdirde tüketicinin uğradığı her türlü zarardan sorumlu olacak ve mağdur tüketiciler boşa harcanan tatil zamanı için de tazminat talep edebilecek. Yeni kanun, tüketicilerin karşılaştıkları sorunlara ilişkin açılacak davalar konusunda da bir takım düzenlemeler getiriyor.

Tüketici işlemleri ile tüketiciye yönelik uygulamalardan doğabilecek uyuşmazlıklara ilişkin davalarda basit yargılama usulüne göre sonuçlandıran Tüketici Mahkemeleri görevli olacak.

Tüketici örgütleri üst kuruluşlarınca açılacak davalarda, bilirkişi ücreti ve vekalet ücreti bakanlıkça karşılanacak. Ayrıca, tüketici davaları tüketicinin ikametindeki tüketici mahkemesinde de açılabilecek.

KAYNAK: AA