''Tavan fiyat acilen geri getirilmeli''

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, tavan fiyat uygulamasının kaldırılmasıyla A'dan Z'ye her şeye zammın kaçınılmaz olduğunu, acilen uygulamaya geri dönülmesi gerektiğini belirtti.

''Tavan fiyat acilen geri getirilmeli''
''Tavan fiyat acilen geri getirilmeli''
GİRİŞ 24.05.2014 10:34 GÜNCELLEME 24.05.2014 10:34

Palandöken, yaptığı açıklamada, akaryakıtın lokomotif ürün olduğu için fiyatındaki değişikliklerin her şeyi yakından etkileyeceğini ifade etti.

Akaryakıttaki tavan fiyat uygulamasının mutlaka sürdürülmesi gerektiğini savunan Palandöken, bu sayede 2 ay boyunca tüketicinin cebinde 600 milyon lira kaldığını söyledi. Bu rakamın küçümsenecek bir rakam olmadığını ifade eden Palandöken, şunları kaydetti:

"Bu da bizim tavan fiyat uygulamasının sürdürülmesinde ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koymaktadır. Uygulamanın sona erdiği günün ertesinde iki kez akaryakıt fiyatlarına zam gelerek psikolojik sınır aşılmış ve benzin fiyatı yine 5 liranın üzerine çıkmıştır. Tavan fiyat uygulamasının kaldırılmasıyla A'dan Z'ye her şeye zam kaçınılmazdır. Acilen uygulamaya geri dönülmeli."

KAYNAK: AA