Büyük yarışta Ülker'den dev teklif

Ülker 1 milyar $'lık yarışta ABD'li şekerleme üreticisi Russell Stover için yapılan ihalede Hershey Co. ve Yıldız Holding yarışıyor. Tekliflerin ilk raundunda 1 milyar doların üzerine çıktığı ifade ediliyor.

Büyük yarışta Ülker'den dev teklif
Büyük yarışta Ülker'den dev teklif
GİRİŞ 18.05.2014 08:57 GÜNCELLEME 18.05.2014 08:57

Hershey ve Yıldız Holding, Russell Stove için yarışa girdi. Wall Street Journal'de konuya yakın kaynakların açıklamalarına dayandırılarak verilen habere göre, ABD'li şekerleme üreticisi Russell Stover için yapılan ihaleye Hershey Co.ve Yıldız Holding katıldı.

Bir aile şirketi olan ve satışlar bakımından ABD'nin en büyük 3. çikolata üreticisi konumundaki Russell Stover, konuya yakın kişilerin söylediklerine göre şirkete bir alıcı bulması için Goldman Sachs Group Inc.'i görevlendirdi.

Kaynaklar, tekliflerin ilk raundunda 1 milyar doların üzerine çıkıldığını ve şirketlerin şimdi son kararlarını vermeden önce daha detaylı inceleme yaptıklarını belirtti. Belçikalı Godiva Chocolatier Inc.'i de satın alan Yıldız ve Hershey dışında bazı yatırım firmaları da Russell Stover'i almak için yarışa katıldı.

70 bin mağazada var

Missouri'nin Kansas City şehrinde bulunan Russell Stover en çok kutu çikolatalarıyla tanınıyor. Şirket Russell ve Clara Stover tarafından çiftin Denver'de bulunan evlerinde 1923 yılında kurulmuştu. Bugün ise şirketin birkaç tanınmış markası bulunuyor. Şirketin web sitesine göre her 2.5 saniyede Whitman's Sampler kutusundan bir tane satılıyor. Şirketin yaklaşık 4 bin 500 işçisi bulunuyor. Sembolik statüsünün yanında 1994 yılında çok izlenen filmlerden biri olan Forrest Gump'ta çıkan Russel Stover'in geniş bir dağıtım şebekesi olmasından dolayı yabancı firmalara da cazip geldiği söyleniyor. Şirketin ürünleri ABD'de geniş bir şebekede dağıtım görürken, Walgreen, Wal-Mart Stores ve CVS Caremark CVS gibi mağazaların raflarında kendisine yer buluyor. Şirketin şekerlemeleri toplam 70 bin mağazada satılıyor.

Kolay lokma!

RUSSELL Stover'in satın alınması durumunda Pennsylvania merkezli Hershey en büyük alımlarından birini gerçekleştirecek. Fakat yine de 21 milyar dolarlık piyasa değeri bulunan Hershey için Russell Stover orta seviyede bir lokma olacak. Yıldız Holding'in 850 milyon dolara aldığı Godiva da kendi mağaza zincirlerine sahip ve kutu çikolatada güçlü. Firma son dönemlerde mağazalarda da satılacak ve her türlü müşteriyi çekecek ürünler de üretmeye çalışıyor.