Bankalar Soma'da ölenlerin borçlarını silmiyor!

Bankalar Soma'da ölenlerin borçlarını silmiyor! Tüketiciler Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, Soma'da maden ocağında yaşamını yitiren madencilerin ailelerinin banka borçlarının silindiğine yönelik söylentilerle ilgili uyarıda bulundu.

Bankalar Soma'da ölenlerin borçlarını silmiyor!
Bankalar Soma'da ölenlerin borçlarını silmiyor!
GİRİŞ 18.05.2014 06:55 GÜNCELLEME 18.05.2014 13:26
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Bunun bir şirinlik gibi gösterilmeye çalışıldığını belirten Gündüz, bankaların borcu hayat sigortası fonundan tahsil ettiğini kaydetti.

BORCU HAYAT SİGORTASI KARŞILAYACAK

Manisa'nın Soma İlçesi'nde yaşanan maden ocağı faciasında yaşamını yitiren işçilerin banka borçları ile ilgili Tüketiciler Birliği Derneği, uyarıda bulundu. Derneğin Şube Başkanı Neşet Gündüz, kamuoyunda şehit madencilerin borçlarını bankaların sileceği söylemlerinin takdirle karşılandığını, ancak mevzuatta borç silinmediğini, borcun zaten ölüm halinde hayat sigortasından karşılandığını söyledi.

"ŞİRİNLİK YAPIYORLAR"

Şube Başkanı Gündüz, "Banka zaten tüketici istese de istemese de hayat sigortası yapıyor. Vefat olayı olduğu için zaten banka alacağını bu sigortadan karşılıyor. Bankaların 'Borçları sildik' açıklaması ancak şirinlik ve reklam olur. O parayı zaten kesinti yaptığı hayat sigortası fonundan alıyor" dedi.

FAZLASINI AİLELERE ÖDEMEKLE YÜKÜMLÜ

Gündüz, bankaların, alacağı kredi borcunu tahsil ettikten sonra varsa artan ölüm tazminatının fazlasını aileye ödemekle yükümlü olduğunun da altını çizdi.

İŞÇİ YAKINLARINA UYARI

Tüketiciler Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren ve kredi borcu olan işçi yakınlarını, "Kredi borcu yakınına rücu da etmemeli. Hem ölüm tazminatı ödemeleri veya borçlarla ilgili yaşanan sorunda mutlaka tüketici derneklerine ya da mahkemelerine başvurulmalı" açıklamasını yaptı.

YORUMLAR 16
  • Güçlü türkiye 9 yıl önce Şikayet Et
    Bazıları için Önce cüzdan gelir. Sonra belki ? vicdan ,oturduğu yerden masa başında kolay para kazanıp bu dünyanın kaymağını yiyenlerle,soma da kazma kürek alın teri ile ekmeklerini helal yoldan çalışıp, şehit olanlardan yılda kazandıklarının bin mislini kazananlar,gene de gözleri doymaz,sen vermezsen rabbim almasını bilir,HATIRLATIRIM.
    Cevapla
  • mubinkoçal 9 yıl önce Şikayet Et
    sigorta. bazı arkadaşlar bilgi sahibi olmadan bankaların kredi alacaklarını sigorta dan almalarından hukumetı suçluyor ,bir şahıs bankadan kredi aldığı zaman banka o krediyi sigortalıyor ,nasıl araç alıyorsun aracını kasko yaptırdığın zaman araç pert olsa aracın değerini sigortadan alıyorsun ,bu da aynı ,aslında bu şehit olan vatandaşlar bankadak kredi almış yarısını ödemiş yarısı duruyor ise kalan senetler iptal olur ,ödenen senetleri bile varisleri geri alır ,bu yasal haklarıdır
    Cevapla
  • MEHMET ÖZTÜRK 9 yıl önce Şikayet Et
    BU BANKALARA GRİZU PATLAMASI YATIRMAK LAZIM. gözü dönmüş bankacılar acılarımız bile rant gözü ile bakıyor.kredi alanı zaten hayat sigortası yaptırıyor .kişi ölünce zaten sigortadan alacağını alıyorr .ne borç silmesi bu kuyruklu yalanın daniskası kendini seven banakadan şeytandan kaçar gibi kaçsın.birisi ben
    Cevapla
  • Bekir z. Çelik 9 yıl önce Şikayet Et
    Hikmet ve Tamer Bey. Hayat sigortası yapmak ve kredi vermek ayrı şeylerdir. Hayat sigortası madencileri çok riskli buldukları için yapmamışlar. Adı üstünde hayat sigortası Allah korusun böyle bir şey söz konusu olduğunda hayat sigortası yapılmışsa sigorta mudisine sigorta yapan firma bildiğim kadarıyla 250 bin, 300 bin, 350 bin 400 bine ulaşan rakama kadar sigorta şirketi ödeme yapmak zorunda. Dikkat edin sigorta şirketi yapacak. Kredi de ise mesela 10 bin tl çekmişse ihitiyaç sahibi 10 bin tl çekemiyor. 250 tl kadar eksik yani 9750 çekebeliyor. Bu da devlete gidiyor. Böyle ölüm anında ise krediye çekenin geriye ne kadar borcu kalmışsa sigortadan (sigortayı da devlet yaptığına göre devletten alıyor) karşılanıyor. Yani banka alacağını alıyor. Burada bankaların hiç bir kaybı yok. Böyle yalan konuştukları için o bankalara derhal ağır cezalar kesilmeli.Neşet Bey doğru söylüyor. Buna şirinlik değil kandırmaca denir.
    Cevapla
  • osmanmert 9 yıl önce Şikayet Et
    müsebbibi ak partidir.. çiftçi üretir rantçı kapar, emekçi üretir holding patronları plaza yapar, en son vatandaşa yaptıkları hayat sigortasını da bankalar cebe indiriyor. Ey hükümet sen ne iş yaparsın. izmir ovasında bu çiftçiler nasıl açlığa mahkum olur. bir anlatsana....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle