THY'de bir ilk daha! Seferler başladı

Türk Hava Yolları (THY), ABD'deki 6. varış noktası olan Boston'a ilk doğrudan seferini gerçekleştirdi.

THY'de bir ilk daha! Seferler başladı
THY'de bir ilk daha! Seferler başladı
GİRİŞ 13.05.2014 05:01 GÜNCELLEME 13.05.2014 05:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

THY'nin, ABD'de Chicago, Houston, Los Angeles, New York ve Washington'un ardından Boston'a da doğrudan sefer düzenlemesi dolayısıyla Logan Uluslararası Havalimanı'nda tören düzenlendi.

Törende konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, THY'nin en fazla ülkeye uçan havayolu şirketi olduğunu anımsatarak, "Bizde bir söz vardır, 'gitmediğin yer senin değildir' Şimdi THY ve biz Boston'a geldik. Artık Boston bizimdir" dedi.

THY'nin tescillenmiş kalitesini Boston'a da getirdiğini ifade eden Zeybekci, böylece Boston yolcularının da bir üst seviyedeki hizmete ulaşabileceklerini söyledi.

Zeybekci, bu doğrudan uçuşun ABD-Türkiye ilişkilerine de önemli katkılar sağlayacağını belirterek, "Bu ilk uçuş, Boston bölgesi ile Türkiye arasındaki ilişkilerin artırılması için önemli bir başlangıç. Bu ivmeyi, ilişkilerimizi artırarak sürdürmeliyiz" diye konuştu.

Zeybekci, doğrudan uçuşun iki tarafa da daha fazla ziyaretçi getirmesi dileğinde bulundu.

''THY'NİN REKLAMLARI ETKİLEYİCİ''

Massachusetts Eyaleti Ulaşım Otoritesi (Massport) CEO'su Thomas P. Glynn de THY'nin uluslararası basında yer alan reklamlarından çok etkilendiğini ve bu kaliteli hizmetin Boston'a da gelmesinden memnuniyet duyduğunu bildirdi.

THY uçuşlarının Boston'a turizm ve ticaret için yeni imkanlar sağlayacağını vurgulayan Glynn, Türkiye'nin büyüyen ekonomisi ve artan milli gelirinin de dikkat çekici olduğunu ifade etti.

''HEDEFTE SAN FRANCİSCO VE ATLANTA VAR''

Törende gazetecilere açıklama yapan THY Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Polat, Boston'a ilk etapta haftalık 5 uçuş düzenleneceğini ancak haftalık uçuş sayısını yeni uçakların filoya katılmasıyla en kısa sürede 7'ye çıkaracaklarını anlattı.

THY Yönetim Kurulu'nun San Francisco ve Atlanta'ya da doğrudan sefer başlatma kararı aldığını ifade eden Polat, "Amerika'daki uçtuğumuz noktaları artırmaya devam edeceğiz" dedi.

Boston'un ABD'de doğrudan uçuş gerçekleştirilen 6. nokta olduğunu dile getiren Polat, "Boston öğrenciler şehri. Hindistan'dan, Pakistan'dan, Orta Doğu'dan çok öğrenci var. Onun yanında işadamları da var. Yaptığımız çalışmalarda Boston'un kısa zamanda kendisini kara geçireceğini görüyoruz. O bakımdan biz Boston'dan ümitliyiz" diye konuştu.

THY olarak şimdiye kadar açtıkları hiçbir hattı kapatmadıklarını vurgulayan Polat, uçuşların kısa zamanda günlük hale geldiğini, bazı yerlerde de New York gibi günlük üç sefere kadar çıktıklarını ifade etti.

Avrupa'da günlük daha fazla sayıda uçuş düzenlenen varış noktaları olduğunu da kaydeden Polat, ABD'de San Francisco ve Atlanta seferlerine de yeni Boeing 777 tipi uçakların Eylül ayında THY bünyesine katılmasından sonra başlayabileceklerini belirtti.

PASTA KESİLDİ

Konuşmaların ardından dünya haritası üzerine, THY'nin İstanbul ve Boston arasındaki uçuşunu sembolize eden kurdele asıldı ve pasta kesildi.

Türkiye'den gelen halk oyunları ekipleri de tören kapsamında gösteri sundu. Törenin ardından Bakan Zeybekci, Boston Başkonsolosluğu'nda düzenlenen resepsiyona katıldı.

YORUMLAR 1
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    TEŞEKKÜRLER SİZE THY !!! SÜPER SİNİZ !. Şimdiki atacağım taş, MHP başkanı BAHÇELİye ( 2002 den evvel iflasın eşiğinde olan THY - demir yolları- kara yolları-deniz yollarını Ecevitin yardımcılığı zamanında zahmet edip odanın penceresindendemi bakıp yerde sürünen Türkiyeyi göremedin, şimdi birde kalkıp ERDOĞANI kötülüyorsun !
    Cevapla