Kredi çekenler bu haberi okusun

Bir vatandaş daha bankanın kendisinden aldığı dosya masrafını geri aldı.

Kredi çekenler bu haberi okusun
Kredi çekenler bu haberi okusun
GİRİŞ 09.05.2014 06:39 GÜNCELLEME 09.05.2014 11:32
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Mühendis Cemil Çamyurdu bankanın kendisinden tahsil ettiği 2500 TL'lik dosya masrafını mahkeme kararıyla geri almak için dava açtı. Davaya bakan bilirkişi Çamyurdu'nun alacağının toplamda 3500 TL olacağına hükmetti. Kocaeli'nde yaşayan vatandaş dün sonuçlanan dava sonucunda bir kamu bankasından 3476 TL almaya hak kazandı.

Kocaeli'nde yaşayan Cemil Çamyurdu 2008 yılında 43 bin TL tutarında tüketici kredisi çekti. Banka kendisinden söz konusu kredi için 2500 TL komisyon ve dosya masrafı aldı. Çamyurdu kendisine çıkarılan dosya masrafını ödememek için mahkemeye başvurdu. Gebze 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen dava dün sonuçlandı. Çamyurdu 2500 TL'sinin geri ödenmesini istiyordu. Dava sürecinde bilirkişi Cemil Çamyurdu'nun alacağı tutarın istediğinden daha fazla olduğunu söyledi. Mahkeme kamu bankasının Çamyurdu'ndan ekstra olarak aldığı 3.476 TL'lik paranın Çamyurdu'na ödenmesi gerektiğine hükmetti.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 9
  • cemal yalçın 9 yıl önce Şikayet Et
    Bankaların geri aldığını duydum.... Bankaların karşı dava açıp yasal faiziyle parayı geri aldıklarını da duydum.Boşuna mı kanun çıkıyor ya da boşuna mı kürek çekiyoruz...!!!
    Cevapla
  • Mustafa Çelik 9 yıl önce Şikayet Et
    Adil Düzen. Adalet bu ülkede hem kör, hem topal. Hergün trajikomik vakalara rastlıyoruz. Yani şu memleketin insanını düşünen bir Allah'ın kulu çıkmayacak mı? Bu millet daha ne kadar sahipsiz kalacak? Eğer bankaların bu paraları alması gayri hukuki ise bütün bankalara emir verin hepsinde listeleri vardır, milletin parasını ödesinler. He bana kalırsa da bankaların o paraları alması makul ve akla yatkın. İhtiyacın varsa, islam dairesi içerisinde yahut gayri islami biçimde kredi kullanıyorsan onun zahmetlerine ve masraflarına da katlanacaksın. Bankayla bir anlaşma yapıyorsun. Şu mülkün 40 bin liralık kısmını sen satın al, ben de senden vadeli olarak 55 bin liraya alayım diyorsun. İşin görülüyor, ondan sonra bankanın aldığı 3 bin lirayı geri almaya çalışıyorsun? Bu ne saçmalık arkadaş.
    Cevapla
  • Murat Diniz 9 yıl önce Şikayet Et
    Bende Mahkemeye verdim. %100 kazanılacak dava olduğu için avukatlar ücretsiz alıyorlar bu davaları. Çünkü kendileride bankadan vekalet ücreti alıyor kazanınca. Bankadan ödeme planınızı alın , Mahkeme için 350 lira harç yatırın + 100 lirayada noterden vekalet verin avukatınıza. Yoğunluk nedeniyle 5-6 ay sonrasında görülüyor davanız ve yatırdığınız 350 tl dahil olmak üzere tüm paranızı FAİZİYLE GERİ alıyorsunuz. Etrafımda 2 kişi aldı, 1 kişi de 1100 tl masraf çıktığı için mahkemeyle uğraşmadı hakem heyetiyle aldı. Yani alan alıyor. Ben uğraşmam diyende kusura bakmasın. Kimse siz başvurmadan getirip size para vermez. 1 kere notere 1 kere avukata gideceksiniz o kadar. Bunlar eski borçlular için. Yeni kanuna göre kredi çekenlerin yapabileceği birşey yok. Onlar neyi imzaladıklarına baksınlar. İşlerine gelmiyorsa banka denen TEFECİ kurumdan borç almasınlar.
    Cevapla
  • GONYALI 9 yıl önce Şikayet Et
    SUÇ BANKALARIN MI ?. onların karı orada borç veren emir verir almayın başında kabul ediyorsun masrafları sonra
    Cevapla
  • Aziz DOĞAN 9 yıl önce Şikayet Et
    boşversenize. devletın kendı bankası dosya masrafını ozellerden daha fazla alıyor bu hafta konut kredısı cektım teklıf aldım halkbank ve yapıkredı en dusuk fıyatlandırmayı yaptı ben para devlete gıtsın dıyerek halkbanka basvurdum 1000 tl fAZLA dosya masrafı cıkarmasına ragmen ama nafıle :) devlet bankaları halen eskı sıstemmıs buyumus fılan hıkaye ıkı tane coban ısletıyor halen subelerıkımsenın umurunda degıl musterı fılan 1 hafta yalandıktan sonra ıptal edıp y kredıye basvurdum mecburen ve halkbankın umurunda bıle olmadı cunku MEMUR lar halen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle