'Piyasada genetiğiyle oynanmamış yem kalmadı'

McDonald's Almanya, nisan ayının başından bu yana fastfood restoranlar zincirlerinin tavuk eti distribütörlerinin genetik değişime uğramış yem kullanabildiği yönündeki haberleri doğruladı.

'Piyasada genetiğiyle oynanmamış yem kalmadı'
'Piyasada genetiğiyle oynanmamış yem kalmadı'
GİRİŞ 28.04.2014 21:36 GÜNCELLEME 28.04.2014 21:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Avrupa restoranları için manipüle edilmemiş yem kullanma zorunluluğunu kaldırdıklarını açıklayan McDonald's, karar değişikliğini piyasada manipüle edilmemiş yemin kalmamasından meydana geldiğini ileri sürdü.

Senenin ikinci yarısında yem stoklarında ciddi sıkıntı yaşandığını bildiren şirket, yeni uygulamanın yemeğin kalite ve güvenliğinde bir değişim sağlamadığını savundu.

Çevreyi koruma örgütü Greenpeace ise McDonald's için sadece fiyatın önemli olduğunu, yeni uygulama ile birlikte her tavukburger için tarımda yeni zehirli ilaç ve gen tekniklerinin icraata geçtiğini öne sürdü. McDonald's'ın yem uygulamasındaki değişimi Şubat ayında Alman Beyaz Et Federasyonu da (ZDG) duyurmuş, piyasada genetiğiyle oynanmamış yem kıtlığına dikkat çekmişti.

YORUMLAR 1
  • nevzat bekir 9 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizden Defol. Kendi ülkende kendi insanlarını zehirle. nedense kendi ülkelerinde gdo lu ürünleri kullanmıyorlar ve bizim gibi ülkelere ver yer bu insanlardiyerek satıyorlar. nerden bileceksiniz kimin evinde labaratuvar var kimin sıcak satış sırasında içerigini göre bilme gibi bir gözleri var. bizde denetim bile yok. gdo lu ürünlerle hazirlanmış bütün bir zincirin sahipleri bunlar. birde allandıra pullandıra kabulleniyorlar ve yimeğe mecbursunuz diyorlar. kardeşim nasıl bir zihniyetsiniz siz. yapmayın bu işi yidirmeyin insanlara akıl var mantık var çay var çorba var. bilmem anlatabildimmi...
    Cevapla