'Süt Ürünleri Tanıtım Grubu' kuruluyor

Bünyesinde su ürünleri, kanatlı ürünler, yumurta ve süt ürünleri gibi birçok sektörü barındıran İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği, "Süt Ürünleri Tanıtım Grubu" kurmaya karar verdi.

'Süt Ürünleri Tanıtım Grubu' kuruluyor
'Süt Ürünleri Tanıtım Grubu' kuruluyor
GİRİŞ 23.04.2014 12:38 GÜNCELLEME 23.04.2014 12:38

Birlik açıklamasına göre, başkanlık seçimlerinin de yapıldığı genel kurulda oy birliğiyle "Süt Ürünleri Tanıtım Grubu"nun oluşturulması için çalışmaların başlatılmasına karar verildi. Yenibosna'daki Dış Ticaret Kompleksi'nde gerçekleşen genel kurula, birliğin 400 üyesinden 105'i katıldı.

Kurulda mevcut başkan Ahmet Tuncay Sagun, 4. dönemde de başkanlığa seçildi. Genel kurulda üyelere seslenen Sagun, 2013 yılında birlik olarak 2 milyar dolarlık dış satışa imza attıklarını, 2014'te ise 2,5 milyar dolarlık ihracat hedeflediklerini belirtti.

Sagun, 2023 yılı için hedefledikleri 2,5 milyar dolarlık ihracata bu yıl ulaşacaklarını, bu nedenle 2023 yılı hedeflerini 5 milyar dolara yükselttiklerini ve bu rakama da ulaşacaklarına inandıklarını dile getirdi.

Kanatlı Tanıtım Grubu'nun (KTG) çok aktif çalışarak başarılı işlere imza attığını vurgulayan Sagun, "Şimdi KTG'nin yanına Süt Ürünleri Tanıtım Grubu'muzun da kurulmasına destek vereceğiz. Burası gönül çatısı. Birlikte çalışarak ihracatımızı daha iyi yerlere götüreceğiz. Ülkemize yüzde 100 katma değer sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Genel kurulda oy birliğiyle yeniden başkanlığa seçilen Sagun'un yönetim listesi Has Tavuk Gıda, Orvesa Gıda, Liman Entegre, Sen Tarım, Bu Piliç, Banvit, Emre Piliç, Rella Gıda, Akşeker Gıda ve Kaanlar Gıda'dan oluştu.

KAYNAK: AA