Japon turizmciler Mardin'de

Japonya'nın 15 tur şirketinin planlama uzmanı Mardin'de incelemelerde bulundu.

Japon turizmciler Mardin'de
Japon turizmciler Mardin'de
GİRİŞ 22.04.2014 16:58 GÜNCELLEME 22.04.2014 16:58

Japonya'nın başkenti Tokyo'daki 15 tur şirketinin planlama uzmanı Hiroko Sekine Batman'daki gezilerinin ardından Mardin'de de incelemelerde bulundu. İl Kütür ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydın, Japonya'daki tur operatörlerin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne turist getirmek istediklerini belirterek, kentin turizm potansiyelini görmek için Mardin'e geldiklerini söyledi.

Tur şirketlerinin bölgenin turizm altyapısını ve kültür turizmini incelediklerini kaydeden Aydın, "Japonya'dan gelen turistler turizm potansiyelini daha da artıracak. Japonya'dan gelen turistlerin yaş ortalaması 60'ın üzerinde olacak. Bunlar daha çok inanç ve kültür turizmi için gelecek. Kültürel değerleri görmek istiyorlar" diye konuştu.

Mardin'in Japon turistlere göre bir kent olduğunu vurgulayan Aydın, kentin 4 bin 500 yatak kapasitesinin bulunduğunu, gelen turistlerin kalma süresinin uzamasının kentte katkı sağlayacağını belirtti.

Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Azat Güngör ise Japonya'dan gelen heyetin içinde acente ve otel sahiplerinin bulunduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Mardin ile ilgili bir program hazırlıyorlar. Otellerimizi, acentelerimizi ve potansiyelimizi görmek için geldiler. Yeterli sayıda otellerimizin olduğunu ve standartların üzerinde olduğunu gördüler. Japonya'ya bir köprü kurup, gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak istiyoruz."

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Tanıtma Müşavirliği Büro Sorumlusu Ali Karakuş da Japonya pazarında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tanıtımını yaptıklarını anlatarak, bölgeye yönelik bir grup seyahat paketleri oluşturmak istediklerini bildirdi.

Bölgeye tekil seyahatlerin olduğunu, ancak 20'li, 40'lı gruplar şeklinde bir turizm akışını yönlendirmek istediklerine dikkati çeken Karakuş, şöyle devam etti:

"Umarım başarılı oluruz. Diyarbakır'dan başladık tura. Dün Batman'daydık. Mardin'den sonra Şanlıurfa, Gaziantep ve Adıyaman'a gidilecek. Bu tanıtım turu sonrasında bu 6 ile yönelik bir paket oluşturup, japon turistleri bölgeye çekmeyi umut ediyoruz. Umarım çok ilgi çeker. Japon piyasasında da böyle ürün çeşidi talebi var. Bu talebi de karşılamış olacağız. "

Japon planlama uzmanı Sekine ise bölgeye Japon turistlere yönelik tanıtım yapmak üzere ve incelemelerde bulunmak üzere geldiklerini anlatarak, Mardin'de Japon turistlerin gezeceği çok sayıda tarihi yerlerin bulunduğunu bildirdi.

KAYNAK: AA