Kredi kartında unutkanlık şoku

Kredi kartı mağdurları listesine Alzheimer hastaları da eklendi. Alzheimer hastalarının cebindeki kredi kartları, birçok aileyi mağdur etti.

Kredi kartında unutkanlık şoku
Kredi kartında unutkanlık şoku
GİRİŞ 21.04.2014 06:41 GÜNCELLEME 21.04.2014 06:46

En belirgin özelliği unutkanlık olan Alzheimer hastalarına verilen yüksek limitli banka kartları, aileleri sıkıntıya soktu. Bazı fırsatçıların Alzheimer hastalarını dolandırdıkları ortaya çıktı. Aileler limitlerin düşürülmesi için şubelere koştu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) yetkilileri, "Kredi kartı aldıktan sonra böyle bir rahatsızlık ortaya çıktığında şubeler inisiyatif kullanıp yüksek tutarlı kartların limitini düşürebilir. Aile hasta yakınını vesayet altına açmak için dava açabilir" dedi.

25 BİN LİRA HARCAMIŞLAR

Babası Alzheimer hastası olan A. Yılmaz da, kredi kartı mağdurlarından. Bin TL emekli aylığı alan babasına iki banka toplam 25 bin TL limitli kart çıkartmış. Yılmaz, "Babam bu 25 bin TL içinde sadece bin TL'lik bir fotoğraf makinesi almış. Diğerlerini arkadaşı olduğunu iddia eden bazı kişiler kullanmış. Şube limiti düşüremeyeceğini bildirdi" dedi.

KAYNAK: TAKVİM