İDDMİB'in yeni başkanı Rıdvan Mertöz oldu

İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği'nin (İDDMİB) yeni başkanı Rıdvan Mertöz oldu.

İDDMİB'in yeni başkanı Rıdvan Mertöz oldu
İDDMİB'in yeni başkanı Rıdvan Mertöz oldu
GİRİŞ 19.04.2014 15:43 GÜNCELLEME 19.04.2014 15:43

İDDMİB açıklamasına göre birlik, yeni yönetimini belirledi. 389 üyenin oy kullandığı ve iki listenin yarıştığı seçimi 241 oy ile eski başkan Tahsin Öztiryaki'nin de yer aldığı Rıdvan Mertöz'ün listesi kazandı, diğer aday Fikret Kaya'nın listesi ise 148 oy aldı.

Seçimin ardından konuşma yapan Mertöz, İDDMİB bünyesinde yer alan tüm sektörlerin eşit oranda temsil edileceğini belirtti.

İhracata dayalı büyüme modeline uygun olarak geçmişte başlattıkları çalışmalara hız vereceklerini aktaran Mertöz, "5 bin 469 üyesi bulunan İDDMİB'in ihracattaki payını daha da artırmak için başta mesleki eğitim olmak üzere; Ar-Ge, inovasyon ve tasarımdan vazgeçmeyeceğiz. Bünyemizde bulunan küçük işletmelerin de yurtdışına açılmaları, yeni pazarlara ulaşmalar için desteklerimiz sürecek" ifadelerini kullandı.

Eski başkan Öztiryaki ise artık nöbet değişimine ihtiyaç olduğuna inandığı için uzun yıllar birlikte görev yaptığı ve kendisinden aldığı bayrağı başarıyla taşıyacağına inandığı Rıdvan Mertöz'e görevi devrettiğini dile getirdi.

İDDMİB'in yeni yönetim kurulu Rıdvan Mertöz, Tahsin Öztiryaki, Çetin Tecdelioğlu, Sevgür Arslanpay, Serdar Urfalılar, İsmail Erdoğan, Ali Bakaner, Ayşegül Çapan, Bekin Yelken, Ayhan Yerebakan, Mehmet Öncel, Cemil Tayman, Zeki Sarıbekir ve Aynur Ayhan'dan oluşuyor.