Düşük kara rağmen Türkiye'den vazgeçmiyor

İngiliz perakende zinciri Tesco, toplam grup karlılığının yıllık yüzde 6 oranında düşüş kaydederek 3,3 milyar sterline gerilediğini açıklarken, Türkiye pazarının şirket için hala odak noktası olduğunu belirtti.

Düşük kara rağmen Türkiye'den vazgeçmiyor
Düşük kara rağmen Türkiye'den vazgeçmiyor
GİRİŞ 16.04.2014 13:34 GÜNCELLEME 16.04.2014 13:34

Tesco basın açıklamasında, grup karlılığının yıllık yüzde 6 oranında gerileyerek 3,3 milyar sterlin olarak kaydedildiği belirtildi.

Açıklamada, Türkiye pazarına ilişkin olarak, "Türkiye'deki işimiz güçlü rekabet ortamından ve kısmen büyük mağaza formatlarına maruz kalmamızdan dolayı etkilendi. Faaliyetimizi İzmir'in merkezinde yoğunlaştırdık ve satışlarımızda bir önceki yıla kıyasla gelişme gördük. Ayrıca zararımızı stabilize etmeye yardımcı olması için zarar eden 9 mağazamızı kapattık. Tüm bunlara rağmen, Türkiye odak noktamız olmaya devam ediyor" ifadeleri kullanıldı.

Daha önce eylül ayında İngiliz basınında yer alan haberlerde geçen yılın ikinci yarısında Avrupa'da görülen satış kaybının ardından Tesco yönetimine Kipa'yı satması konusunda hissedarları tarafından baskı yapıldığı ifade edilmişti. Tesco'nun Türkiye pazarından çıkabileceği yönündeki iddiaların ardından Tesco Üst Yöneticisi Philip Clark, Türkiye pazarından çıkmak istemediklerini vurgulamıştı.

Tesco'nun, Türkiye'deki iştiraki aracılığıyla 200'e yakın mağazada toplam 9 bin 600 kişiye istihdam sağladığı ve Türkiye'den dünyaya her yıl yaklaşık 150 milyon sterlin değerinde ihracat gerçekleştirdiği belirtiliyor

KAYNAK: AA